Credincioșii din Parohia Ohaba Mâtnic, Protopopiatul Caransebeș, s-au implicat în ultima perioadă alături de părintele paroh Ioan Goloșie pentru a renova și înfrumuseța biserica din localitate, dar au lucrat și la casa parohială. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a mers în această duminică, a 25-a după Rusalii, la începutul Postului Crăciunului, pentru a binecuvânta ceea ce comunitatea din Ohaba Mâtnic a realizat.

Părintele Episcop a sfințit de dimineață exteriorul sfântului locaș după care a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Întrucât părintele paroh s-a implicat foarte mult în realizarea lucrărilor, dar și pentru întreaga sa activitate pastral-misionară, ierarhul l-a hirotesit iconom. De asemenea, ctitorii și binefăcătorii au primit Diploma de excelență „Episcop Iosif Traian Badescu”.

Pentru această sărbătoare mulți localnicii din Ohaba Mâtnic ce au venit la sfânta biserică s-au îmbrăcat în costum popular. După rugăciunea amvonului Preasfințitul Lucian a rostit și rugăciunea la intrarea în post. Totodată s-a rugat și pentru sănătatea celor care au suferit în incendiul din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț și pentru odihna sufletelor celor ce și-au pierdut viața în urma acestei tragedi.

Îndată ce s-a terminat programul liturgic la sfânta biserică, ierarhul a mers la casa parohială pentru a o binecuvânta. Biserica din Ohaba Mâtnic are hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” și a fost construită în 1867, iar în anul 1901 turnul a fost acoperit cu tablă din cupru. Biserica a fost sfințită de Preasfințitul Părinte Lucian la 14 iunie 2008. Înaintea actualei biserici a existat o biserică veche care a fost incendiată în timpul războiului austro-turc din 1788.

Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului: