5 biciclete donate vor fi recondiționate, colorate și puse la dispoziția timișorenilor de către Asociația Teatru Pentru Tine

Prima ediție a „My Art Bicycle”, organizat de Asociația Teatru Pentru Tine, a debutat în luna martie cu un apel de colectare de biciclete. Proiectul şi-a propus să recondiționeze cel puțin cinci biciclete donate prin implicarea tinerilor artiști din Timişoara și să promoveze un stil de viață mai sănătos printr-o activitate de bike sharing.

Miercuri, 4 mai 2022, de la ora 12:00, în curtea Liceului de Arte Plastice Timișoara (str. Lorena nr. 35), va avea loc transformarea artistică a bicicletelor din proiect. Pe parcursul lunii martie, 5 biciclete au fost donate de către timișorenii care nu le mai folosesc. Săptămâna aceasta vor primi îmbunătățiri tehnice și vor fi transformate în „opere de artă” pe roți, cu scopul de a fi puse în folosul comunității.

În vederea colorării bicicletelor, a fost realizat un concurs de schițe, adresat tuturor tinerilor pasionați de artă. Participanții au realizat desene care conțin cadrul bicicletei, dar și forme individuale pe care le-ar aplica pe aceasta. Câștigătoarele sunt eleve în clasa a XI-a la Liceul de Arte Plastice Timișoara: Bianca Stana, Andreea Pădureț, Carmina Crainic, Iasmina Greuceanu, Ana-Maria Pavlov.

tru Tine,

Începând de săptămâna viitoare, cele 5 biciclete recondiționate vor fi incluse într-o activitate de bike sharing, prin care toți doritorii se vor putea plimba pe străzile orașului cu una dintre operele de artă pe roți. Până la sfârșitul lunii iulie, fiecare persoană care este curioasă de o nouă experiență sau care își dorește să încerce un stil de viață mai sănătos se va putea înscrie gratuit, printr-un formular care va fi disponibil pe pagina de Facebook a asociației.

„Prin acest proiect încercăm să atragem atenția într-un mod artistic asupra beneficilor mersului pe bicicletă, dar și asupra a ceea ce poate deveni o bicicletă, dacă ajunge pe mâna artiștilor. Ne dorim să creăm un impact social prin proiectele pe care le realizăm și sperăm ca acest proiect să fie începutul unei mișcări care să spargă granița dintre artă și sport”, a declarat Adrian Jivan, co-fondator al Asociației Teatru Pentru Tine.

La finalul celor proiectului, bicicletele vor fi dăruite celor 5 tinere care le-au dat culoare. Proiectul este finanțat prin „Fondul Ro Bike Valley” cu sprijinul Fundației Comunitare Timișoara și susținut de Decathlon România.

…………………………………………..

Asociația Teatru Pentru Tine a fost înființată în 2013, cu scopul de a dezvolta sectorul teatrului independent din partea de vest a țării și de a genera proiecte și programe de educație folosind metode teatrale sau inspirate din teatru. De-a lungul timpului, asociația a realizat ateliere și spectacole de teatru pentru copii și tineri, spectacole de teatru audio, a organizat primul Festival de Teatru Lectură din România (Dramalogue) și un Festival de Teatru Independent – Festivalul Bastion.

Asociația Teatru Pentru Tine poate fi contactată la adresa de email teatrupentrutine@gmail.com sau pe pagina de Facebook Teatru Pentru Tine.

De același autor

Related Articles