[AUDIO] Preasfinţitul Lucian a slujit în Ajunul Bobotezei la Mănăstirea Vasiova

În ajunul Bobotezei Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a mers și în acest an la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” Vasiova, pentru a binecuvânta apa după rânduiala specială din această zi. La fel ca și în ziua Praznicului se oficiază Sfințirea cea Mare a apei, pe care Părintele Episcop a săvârșit-o la izvorul așezământului monahal. O evlavie deosebită a pelerinilor şi închinătorilor față de Mănăstirea Vasiova, se datorează existenţei aici a acestui izvor despre care se spune că un anume miner, Alexe Perian, şi-a redobândit vederea după ce s-a spălat pe ochi din izvorul pomenit. Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului:

Ierarhul a oficiat în prealabil Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia Praznicului, la finalul căreia l-a hirotesit protosinghel pe părintele Ioanichie Petrică, duhovnicul mănăstirii.

Deși a fost un timp nefavorabil, iar pe de altă parte situația sanitară în care ne aflăm, totuși au venit credincioși, apropiați ai mănăstirii, să participe și să primească binecuvântare la sfintele slujbe din această zi.

În prezent, Mănăstirea Vasiova este îndrumată de monahia Varvara Sântiuan, care împreună cu duhovnicul Ioanichie Petrică şi cu celelalte vieţuitoare se ostenește cu grădinăritul, apicultura, ateliere de pictură şi croitorie, această mănăstire fiind o oază de spiritualitate şi duhovnicie în Episcopia Caransebeşului. Viaţa monahală de aici a cunoscut o importantă dinamizare şi sub aspectul gospodăririi, răspunzând cerinţelor pelerinilor care vizitează această mănăstire. S-au amenajat spaţii de cazare pentru doritorii de linişte, care, după tradiţia mănăstirească, pot sta trei zile.

De același autor

Related Articles