40.000 de euro pentru lumini de sărbători la Lugoj!

Municipalitatea lugojeană a cheltuit în acest an 40.000 de euro pentru împodobirea orașului cu beculețe multicolore, cel mai important element luminos cu care Primăria Lugoj se mândreşte, în acest an, fiind plasa întinsă peste Piaţa J. C. Drăgan, lângă Catedrala Greco-Catolică.

Administrația locală a semnat un act adiționat la contractul de concesiune cu societatea care se ocupă de iluminatul public, în care sunt prinse elementele luminoase care împodobesc oraşul, în fiecare an, de Sărbătorile de Iarnă.

Plasa de lumini, amplasată în Piața Drăgan, și care acoperă întregul platou pietonal din fața Catedralei greco-catolice „Coborârea Sfântului Spirit”, unde este amenajat Târgul de Crăciun, are 50 de metri în diametru și este susținută pe patru stâlpi laterali și unul central de 20 de metri, ancorați pe fundații din beton supraterane.

Costurile pentru închirierea acesteia se ridică la 16.000 de euro, suma totală pe care Primăria o plătește  pentru împodobirea oraşului, respectiv montaje luminoase şi manoperă fiind de 40.000 de euro. Aici sunt incluse și o serie de ornamente noi, ce au fost montate în zona centrală, de unde cele folosite anii trecuți au fost luate și instalate în cartierele și pe străzile mărginașe ale orașului.

(Ion Moldovan)

De același autor

Related Articles