În noaptea de 19 martie 2019, la ora 4, în localitatea Ocna de Fier, poliţiştii Secţiei 5 poliţie rurală Bocşa aflaţi în patrulare pe raza localităţii au fost surprinşi de faptul că un autoturism a demarat în trombă la vederea autospecialei de poliţie. Mai mult, se părea că ocupanţii autoturismului au aruncat un obiect pe geamul acestuia, fapt pentru care au plecat în urmărire. Autoturismul respectiv a fost oprit de alţi poliţişti pe raza localităţii Bocşa.

În autoturism au fost identificaţi trei bărbaţi, de 19, 34 şi 40 de ani, toţi din Bocşa, iar în interior a fost găsit un cartuş de vânătoare calibru 12 mm.
Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au identificat şi obiectul aruncat pe geamul autoturismului, respectiv o armă de vânătoare calibru 12 mm.
În urma cercetărilor a rezultat faptul că cei trei bărbaţi s-au deplasat pe raza localităţii Ocna de Fier cu scopul de a împuşca vânat, aceştia predând şi cantitatea de 10 kg. carne de vânat.

Poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor 4 arme de vânătoare, 119 cartuşe diferite calibre şi mărci, mai multe proiectile, scule şi materiale destinate confecţionării cartuşelor de vânătoare, 2 trofee căprior.

Faţă de cei trei bărbaţi se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 şi 44 din Legea 407/2006 şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342 Cod Penal.
Astăzi cei trei bărbaţi au fost prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.