2020 – un an greu pentru Spitalul Municipal Caransebeș

Pentru Spitalul Municipal din Caransebeş, unitate medicala suport COVID-19, anul 2020 a fost un an greu cel puţin din punct de vedere fianciar, deoarece din cauza datoriilor a avut de mai multe ori conturile blocate iar managerii care s-au aflat la conducerea acestui spital au fost nevoiți să se descurce. De cele mai multe ori spitalul a fost sprijinit de Primăria Caransebeș, de Guvern dar și de Ministerul Sănătății.

Vă reamintim că în luna septembrie, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, în numele tuturor pacienților și al întregului personal medical, i-a mulțumit Primăriei Caransebeș pentru direcționarea către spital a celei de-a treia părți a sumei pe care Guvernul a repartizat-o unității administrativ teritoriale. Suma este de 470.000 lei, bani ce au fost folosiți pentru achitarea datoriilor vechi către furnizorii spitalului.

De sărbătorile de iarnă cadrele medicale vor fi tot în linia întâi, nu vor avea liber deoarece numărul pacienţilor infectaţi cu SARS CoV-2 este în creştere iar cei mai mulţi dintre ei au nevoie de oxigen şi de supraveghere medicală susţine managerul spitalului Valentina David.

Încheiem anul cu greu pentru că pacienți avem, destul de mulți, situația este foarte grea pentru noi pentru că toți pacienții au nevoie de oxigen și trebuie să fim în permanență lângă ei, noi nu o să avem sărbători dar e important să trecem cu bine peste această pandemie. Noi suntem aici, alături de ei la orice oră din zi și din noapte”, a dat asigurări managerul Valentina David.

La ora actuală în cadrul Spitalului Municipal din Caransebeş sunt internaţi 71 de pacienţi cu SARS CoV-2 iar 7 sunt la ATI.

De același autor

Related Articles