În ultimele 24 de ore, în judeţul Timiş au apărut 183 de noi cazuri COVID, dintre care 109 sunt din Timişoara, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a confirmat un nou focar activ de coronavirus, la Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice din Bacova.

Potrivit DSP Timiş, duminică, se află în supraveghere epidemiologică 16 focare active, la o unitate economică din Sânnicolau Mare (86 de cazuri), Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Timişoara (7 cazuri), Spitalul de Copii din Timişoara (15 cazuri), trei unităţi economice din Ghiroda (6 cazuri), Timişoara (34 de cazuri) şi Dumbrăviţa (21 cazuri, o firmă), o firmă de construcţii din Lugoj (42 cazuri), o unitate nonguvernamentală (5 cazuri), Penitenciarul Timişoara ( 77 cazuri), Universitatea de Vest Timişoara (5 cazuri), Centrul rezidenţial privat pentru persoane vârstnice Buziaş (5 cazuri), Spitalul Judeţean Timişoara (19 cazuri), Spitalul de Psihiatrie Jebel (19 cazuri), un club sportiv din Timişoara (11 cazuri), Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Găvojdia (63 de cazuri) şi centrul de la Bacova (9 cazuri).

Prefectura Timiş a anunţat, duminică, 371 de persoane carantinate în ultimele 24 de ore şi 202 în izolare, iar 183 au fost depistate cu SARS-CoV-2, dintre care 109 în Timişoara, câte şapte la Buziaş şi Giroc, şase la Dumbrăviţa, câte patru la Sânandrei şi Sânmihaiu Român, câte trei la Griroda, Moşniţa Nouă, Săcălaz, Sacoşu Turcesc, Şandra, câte două la Lugoj, Jimbolia, Recaş, Cărpiniş, Dudeştii Vechi, Orţişoara, Remetea Mare, Teremia Mare şi câte una în Ciacova, Deta, Gătaia, Beba Veche, Comloşu Mare, Foeni, Livezile, Peciu Nou, Pesac, Sânpetru Mare, Satchinez şi Variaş.

În această dimineaţă, erau internate 200 de persoane, cu 23 de internaţi la ATI. Două cadre medicale au fost confirmate cu COVID şi s-a înregistrat un deces. AGERPRES