Ascultă Radio România Reșița Live

„Bodega Dracula” în Barcelona, dar cu produse tipic românești

bram-stokers-dracula-0046

Ca şi când ar fi vorba chiar despre vraja vampirului, este foarte greu de rezistat ispitei de a te lăsa dus într-un restaurant purtând numele celebrului personaj creat de Bram Stoker. Mai ales dacă eşti pasionat de genul horror. Sau, în acest caz, dacă vrei să pătrunzi într-un colţişor tradiţional românesc aflat în inima Barcelonei.
Crama Dracula, ceea ce se traduce prin „bodega Dracula”, este un local aflat foarte aproape de Estació de Sants şi care oferă gastronomie românească într-un cadru pitoresc.

Locul vrea să ne transporte spre unul dintre acele filme în care este protagonistă România cea mai tradiţională, cea transilvană, cu aerul său cvasimedieval, cu mobilier străvechi şi piei de animale pe pereţi… Şi bineînţeles, cu portretul domnului valah Vlad Tepes, după care Stoker s-a inspirat creând nemuritoul său personaj, foarte prezent.
Iar în meniu, produse tipic româneşti şi feluri de mâncare provenite dintr-o tradiţie gastronomică puţin cunoscută pe aceste meleaguri. Ceea ce ar trebui remediat, dacă amicul Vlad nu ne intimidează. (Mai multe informaţii în Ghidul Repsol).

Sursa: rador.ro

„Bodega Dracula” în Barcelona, dar cu produse tipic românești

Articol editat de Gabriel Pintilie, 20 septembrie 2014, 09:03

Ca şi când ar fi vorba chiar despre vraja vampirului, este foarte greu de rezistat ispitei de a te lăsa dus într-un restaurant purtând numele celebrului personaj creat de Bram Stoker. Mai ales dacă eşti pasionat de genul horror. Sau, în acest caz, dacă vrei să pătrunzi într-un colţişor tradiţional românesc aflat în inima Barcelonei.
Crama Dracula, ceea ce se traduce prin „bodega Dracula”, este un local aflat foarte aproape de Estació de Sants şi care oferă gastronomie românească într-un cadru pitoresc.

Locul vrea să ne transporte spre unul dintre acele filme în care este protagonistă România cea mai tradiţională, cea transilvană, cu aerul său cvasimedieval, cu mobilier străvechi şi piei de animale pe pereţi… Şi bineînţeles, cu portretul domnului valah Vlad Tepes, după care Stoker s-a inspirat creând nemuritoul său personaj, foarte prezent.
Iar în meniu, produse tipic româneşti şi feluri de mâncare provenite dintr-o tradiţie gastronomică puţin cunoscută pe aceste meleaguri. Ceea ce ar trebui remediat, dacă amicul Vlad nu ne intimidează. (Mai multe informaţii în Ghidul Repsol).

Sursa: rador.ro

Paștele Blajinilor – Tradiții, Semnificații și Obiceiuri în Duminica Tomii
Fapt divers duminică, 27 aprilie 2025, 00:01

Paștele Blajinilor – Tradiții, Semnificații și Obiceiuri în Duminica Tomii

În calendarul ortodox, prima duminică după Paște este cunoscută drept Duminica Tomii, zi în care este pomenit Sfântul Apostol Toma. A doua zi,...

Paștele Blajinilor – Tradiții, Semnificații și Obiceiuri în Duminica Tomii
23 aprilie – Ziua internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor
Fapt divers miercuri, 23 aprilie 2025, 08:00

23 aprilie – Ziua internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor

În fiecare an, pe 23 aprilie, întreaga lume sărbătoreşte cititul – cărţile, autorii, ilustraţiile, editurile. Cărţile au un loc special...

23 aprilie – Ziua internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor
Sfântul Gheorghe – obiceiuri și tradiții. Peste 900 de mii de români îşi sărbătoresc onomastica
Fapt divers miercuri, 23 aprilie 2025, 00:25

Sfântul Gheorghe – obiceiuri și tradiții. Peste 900 de mii de români îşi sărbătoresc onomastica

În fiecare an, la 23 aprilie, lumea creştină îl prăznuişte pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Anul acesta, deşi...

Sfântul Gheorghe – obiceiuri și tradiții. Peste 900 de mii de români îşi sărbătoresc onomastica
Săptămâna Luminată cu obiceiuri şi tradiţii multiple
Fapt divers luni, 21 aprilie 2025, 07:11

Săptămâna Luminată cu obiceiuri şi tradiţii multiple

Săptămâna Luminată, care începe imediat după Duminica Paștelui, reprezintă o perioadă sacră și plină de bucurie pentru toți...

Săptămâna Luminată cu obiceiuri şi tradiţii multiple
Fapt divers duminică, 20 aprilie 2025, 09:28

Masa de Paște, o tradiție a abundenței la români. Boierii preferau mâncarea străină, țăranii umpleau masa cu ce le oferea ograda

Masa de Paște a românilor este marcată de abundență din cele mai vechi timpuri. Mâncărurile diverse, cele mai multe „grele“, astăzi cu...

Masa de Paște, o tradiție a abundenței la români. Boierii preferau mâncarea străină, țăranii umpleau masa cu ce le oferea ograda
Fapt divers duminică, 20 aprilie 2025, 09:21

„Hristos a înviat!” – Paștele, sărbătoarea bucuriei învierii lui Hristos

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători creștine, un moment profund spiritual care aduce vestea Învierii Domnului și cheamă...

„Hristos a înviat!” – Paștele, sărbătoarea bucuriei învierii lui Hristos
Fapt divers duminică, 20 aprilie 2025, 08:00

Cele mai spectaculoase castele din România

Toată lumea cunoaște câteva castele de pe teritoriul României, însă puțini știu că numărul acestora se ridică la aproape 100, fără să...

Cele mai spectaculoase castele din România
Fapt divers sâmbătă, 19 aprilie 2025, 08:38

Sâmbăta Mare – ultima zi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri și superstiții

Sâmbăta Mare, cunoscută și ca Ziua Tăcerii sau Ziua Înmormântării Domnului, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Aceasta este...

Sâmbăta Mare – ultima zi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri și superstiții