Descoperă adevărata bucătărie thailandeză: proaspătă, gustoasă și accesibilă
Dacă ajungi în Thailanda și te gândești că nu prea ai ce mânca pentru că ai văzut în toate videoclipurile tot felul de preparate ciudate sau cu vietăți insuficient preparate, realitatea este cu totul alta. Poți servi mâncare tradițională thailandeză atât în restaurante, cât mai ales și recomandat, pe stradă, din gheretele special amenajate. Aici ingredientele sunt proaspete, felurile de mâncare se prepară în fața ta și, din câte am înțeles, micii comercianți nu riscă să servească mâncare proastă sau alterată pentru că știu să își dozeze necesarul zilnic și, foarte important, au mândria de a le fi căutate restaurantele mobile atât de localnici cât și de turiști. Dacă nu dorești picant sau vrei unele ingrediente mai bine preparate, ți le pregătesc așa cum le specifici.
Articol editat de Cristian Barbu, 28 noiembrie 2025, 11:28
Există și variante de preparate cu crocodil, gândaci, broaște, etc., dar sunt mai mult pentru promovarea turistică sau pentru teribiliști care chiar vor ceva inedit.
Mâncarea thailandeză îmbină perfect aromele dulci, sărate, acre și picante, un adevărat deliciu.
Cele mai cunoscute feluri de mâncare thailandeze:
-Pad Thai – tăiței de orez cu ouă, legume, creveți sau pui, sos de tamarind, alune măcinate și lămâie
-Tom Yum – supă picantă de obicei, dar poți opta pentru nonspicy, cu creveți, lemongrass, lime, galangal (și chili).
-spring rolls – pachețele cu legume și după caz pui
-salată papaya – cu gust dulce acrișor
-Green Curry– o supă cremoasă (după caz, picantă), cu lapte de cocos, pastă de curry verde, pui sau fructe de mare. Vine cu o garnitură de orez de obicei.
• Mango Sticky Rice – un desert din orez lipicios dulce, mango copt și sos de cocos.