Ascultă Radio România Reșița Live

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Chiftele de pește

În fiecare zi de vineri vă prezint o rețetă în care se regăsesc pești de apă dulce, sărată sau fructe de mare.
Chiftelele de pește sunt bucăți aromate crocante. Cele mai bune sunt cele preparate cu cod, pâine, cimbru și pătrunjel, toate tocate. O singură rotație a paletelor din mixer va fi suficientă pentru a obține consistența potrivită a aluatului. Alegerea vă aparține dacă să faceți chifteluțe mici, excelente pentru a servi ca aperitiv, cu un sos de casă proaspăt și picant, sau de mărimea unei chiftele clasice, pentru a fi savurate însoțite de o garnitură pe bază de legume de sezon. Biluțele de pește pot fi gătite atât prăjite, cât și coapte. Încercați și varianta cu ton și ricotta, ușoare și la fel de delicioase.
Pentru aproximativ 20 de chiftele avem nevoie de:
– 700 de gr de file de cod
– 100 de gr de pesmet din pâine
– o crenguță de pătrunjel
– cimbru după gust
– două ouă medii
– un cățel de usturoi
– 80 de gr de parmezan ras
-făină 00, sare și piper negru după gust
– ulei de floarea soarelui pentru prăjit.

Rețetă cu pește sau fructe de mare: Chiftele de pește

Articol editat de Radio Resita, 2 iunie 2023, 07:00

Începem prin a pune pesmetul într-un mixer, amestecăm fin și îl pune-l într-un castron. Scoatem oasele din fileurile de cod cu ajutorul pensetei și zdrobim bucățile de pește în mixer pentru câteva secunde.
Amestecăm codul tocat cu pesmetul din bol. Tocăm pătrunjelul apoi îl adăugăm în bol împreună cu cimbru.
Condimentăm cu usturoiul zdrobit și brânza rasă. Adăugăm și cele două ouă.
Reglăm gustul cu sare și piper. Amestecăm bine și cu mainile formam bile de aproximativ 30- 40 de gr de aluat.
Așezăm treptat chiftelele pe o tava și le trecem prin făină.  
Prăjim chiftelele în ulei fierbinte, la aproximativ 170 de grade Celsius, timp de aproximativ 3 minute. Când chiftelele sunt aurii, le scurgem de ulei cu ajutorul unei strecurători cu sită pentru îndepărtarea excesului de ulei.
Încercați-le și la cuptor. Gătiți-le la 200 de gr Celsius în regim ventilat timp de 25 de minute, având grijă să le întoarceți după 15 minute pentru o se gătit uniform. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

(Daniel Babun)

Etichete:
Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 28 iulie 2025, 06:00

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei

În fiecare luni, la Radio Reșița, vă invităm într-o călătorie gastronomică europeană, descoperind rețete tradiționale din regiunile cu...

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 13 iulie 2025, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

Duminica este despre liniște, familie și bucuria de a sta împreună la masă. Este ziua în care mâncarea bună aduce oamenii aproape, în jurul...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Tort cu mousse de dovleac
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 10 iulie 2025, 05:11

Tort cu mousse de dovleac

În fiecare joi pătrundem în universul dulce al deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem un tort spectaculos fără coacere: Tort cu mousse...

Tort cu mousse de dovleac
Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 5 iulie 2025, 05:39

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană

Sâmbăta este despre mese ușoare, rapide și pline de nutrienți. Astăzi vă propun o rețetă simplă și revigorantă: salată caldă cu macrou...

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 4 iulie 2025, 05:35

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă

Vinerea este despre sănătate, prospețime și arome marine. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă: macrou la cuptor, pregătit cu...

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 2 iulie 2025, 05:06

Sandwich-uri coapte cu falafel – gusturi autentice din Orientul Mijlociu

Miercurea este dedicată aromelor și condimentelor bogate ale Orientului Mijlociu – o regiune cu o istorie culinară fascinantă și rețete...

Sandwich-uri coapte cu falafel – gusturi autentice din Orientul Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 1 iulie 2025, 05:02

Jambalaya – O explozie de gusturi din sudul Louisianei

În fiecare marți traversăm oceanul și explorăm bucătăriile din Americi. Astăzi ne oprim în sudul Statelor Unite, în Louisiana – patria...

Jambalaya – O explozie de gusturi din sudul Louisianei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 iunie 2025, 05:00

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei

În fiecare luni, explorăm gusturi autentice din gastronomia continentului. Astăzi, ne oprim în inima munților Spaniei, unde preparatele sunt...

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei