Ascultă Radio România Reșița Live

Rețeta mediteraneeană: salată de pene cu ton și fasole verde

Sâmbăta este ziua în care vă invit să gătiți mai sănătos, cu mai multe vitamine, ceva ușor, rapid, și echilibrat inspirat de rețetele țărilor riverane Mării Mediterane. Din 16 noiembrie 2010, dieta mediteraneeană a fost trecută de UNESCO în lista patrimoniului cultural mondial nematerial. Pentru astăzi vă propun delicioasa salată de pene cu ton și fasole verde. Un preparat bun cald, dar minunat și rece. Această salată colorată și ușoară este completă datorită carbohidraților, proteinelor și vitaminelor pe care le conține. Pentru a fi preparată și savurată poate fi gata în jumătate de oră sau se poate mânca după ce a fost răcită la frigider. Salata aceasta este delicioasă, cu ingrediente simple dar gustoase și care poate fi preparata într-o clipită și savurată cu placere. Câteva ingrediente simple și un vârf de creativitate sunt suficiente pentru a savura diverse salate apetisante de paste.

Rețeta mediteraneeană: salată de pene cu ton și fasole verde

Articol editat de Valentina Adam, 18 aprilie 2023, 12:28

Eu m-am oprit la salată de penne cu ton și fasole verde pentru care ne trebuie 300 de gr. de penne rigate, 250 de gr. de ton în ulei, 150 de gr. de roșii cherry, 100 de gr. de fasole verde, 100 de gr. de măsline fără verzi și negre fără sâmburi și anghinare în ulei. Mai folosim busuioc, ulei de măsline extra virgin, sare și piper negru.

Pentru a pregăti salata de penne, ton și fasole verde, începem prin a curăța fasolea verde, o tăiem și o fierbem câteva minute la abur. Fasolea trebuie să fie gătită, dar să rămână crocantă. De asemenea, fierbem pastele al dente în apă cu sare, le scurgem și le răcim sub jet de apă. Scurgem din nou paste și le transferpm din strecurătoare într-un castron mare de salată. Spălăm roșiile cherry, le uscăm și le tăiem în jumătate sau în sferturi. Adăugăm roșiile la paste, pe urmă punem bucățele de anghinare în ulei. Completăm cu măslinele tăiate în jumătăți și bucățele de ton. Dacă luăm ton în ulei scurgem uleiul și uscăm bucățile. La sfârșit adăugăm fasolea verde, puțin ulei de măsline extra virgin, piper și sare dacă este necesar. Amestecăm delicat. La final tocăm câteva frunze de busuioc tocate și servim imediat salata de penne, ton și fasole verde sau o păstrăm în frigider până la consum. Poftă bună și să aveți parte numai de bine.

(Daniel Babun)

Etichete:
Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 28 iulie 2025, 06:00

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei

În fiecare luni, la Radio Reșița, vă invităm într-o călătorie gastronomică europeană, descoperind rețete tradiționale din regiunile cu...

Rețetă europeană de luni: Olla Aranesa – preparatul tradițional din inima munților Pirinei
Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Ocolul lumii în 365 de gusturi duminică, 13 iulie 2025, 07:00

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat

Duminica este despre liniște, familie și bucuria de a sta împreună la masă. Este ziua în care mâncarea bună aduce oamenii aproape, în jurul...

Prânzul de duminică: supă cremă de dovleac, conopidă la tigaie cu chorizo și migdale, plăcintă rapidă cu brânză fără blat
Tort cu mousse de dovleac
Ocolul lumii în 365 de gusturi joi, 10 iulie 2025, 05:11

Tort cu mousse de dovleac

În fiecare joi pătrundem în universul dulce al deserturilor rafinate, iar astăzi vă propunem un tort spectaculos fără coacere: Tort cu mousse...

Tort cu mousse de dovleac
Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi sâmbătă, 5 iulie 2025, 05:39

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană

Sâmbăta este despre mese ușoare, rapide și pline de nutrienți. Astăzi vă propun o rețetă simplă și revigorantă: salată caldă cu macrou...

Macrou cu penne – rețetă mediteraneană
Ocolul lumii în 365 de gusturi vineri, 4 iulie 2025, 05:35

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă

Vinerea este despre sănătate, prospețime și arome marine. Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă: macrou la cuptor, pregătit cu...

Macrou la cuptor – rețeta sănătoasă și gustoasă
Ocolul lumii în 365 de gusturi miercuri, 2 iulie 2025, 05:06

Sandwich-uri coapte cu falafel – gusturi autentice din Orientul Mijlociu

Miercurea este dedicată aromelor și condimentelor bogate ale Orientului Mijlociu – o regiune cu o istorie culinară fascinantă și rețete...

Sandwich-uri coapte cu falafel – gusturi autentice din Orientul Mijlociu
Ocolul lumii în 365 de gusturi marți, 1 iulie 2025, 05:02

Jambalaya – O explozie de gusturi din sudul Louisianei

În fiecare marți traversăm oceanul și explorăm bucătăriile din Americi. Astăzi ne oprim în sudul Statelor Unite, în Louisiana – patria...

Jambalaya – O explozie de gusturi din sudul Louisianei
Ocolul lumii în 365 de gusturi luni, 30 iunie 2025, 05:00

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei

În fiecare luni, explorăm gusturi autentice din gastronomia continentului. Astăzi, ne oprim în inima munților Spaniei, unde preparatele sunt...

Orez cu mușchiuleț de porc, gust autentic din munții Spaniei