Ascultă Radio România Reșița Live

[FOTO] Tradițiile și obiceiurile pastorale din Banatul Montan, dezbătute la Caransebeş

Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor din Caransebeş a organizat miercuri, 29 martie o masă rotundă, cu tema ”Tradiții și obiceiuri pastorale în Banatul Montan”, la care au participat, pe lângă cercetători și crescători de ovine și caprine și specialiști din cadrul DAJ Caraș-Severin.

[FOTO] Tradițiile și obiceiurile pastorale din Banatul Montan, dezbătute la Caransebeş

Articol editat de Gerhard Chwoika, 29 martie 2023, 14:58

Tradiția oieritului în Banatul de Munte nu este doar foarte îndelungată, ci reprezintă una dintre cele mai importante activități din județ.

Sursa foto: DAJ Caraş-Severin

Primele roșii românești ajung în piețele din Caraş-Severin imediat după Paște. Legumicultorii din Dolj se pregătesc intens
Agricultură luni, 14 aprilie 2025, 12:07

Primele roșii românești ajung în piețele din Caraş-Severin imediat după Paște. Legumicultorii din Dolj se pregătesc intens

După sărbătorile pascale, consumatorii se vor putea bucura de primele roșii românești din acest an. Legumicultorii din județul Dolj,...

Primele roșii românești ajung în piețele din Caraş-Severin imediat după Paște. Legumicultorii din Dolj se pregătesc intens
Pregătiri pentru Florii: Ce caută bănăţenii în piețe înainte de sărbătoare
Agricultură vineri, 11 aprilie 2025, 17:00

Pregătiri pentru Florii: Ce caută bănăţenii în piețe înainte de sărbătoare

Pe măsură ce se apropie Floriile, piețele din Caraş-Severin devin tot mai animate. Românii iasă la cumpărături, pregătindu-se pentru una...

Pregătiri pentru Florii: Ce caută bănăţenii în piețe înainte de sărbătoare
Târg de Paște la Berzovia: Un eveniment pentru comunitate
Agricultură joi, 10 aprilie 2025, 15:00

Târg de Paște la Berzovia: Un eveniment pentru comunitate

Târg de Paște la Berzovia: Un eveniment pentru comunitate. Târgul se va desfășura în perioada 13 – 22 aprilie 2025 Primăvara aduce nu...

Târg de Paște la Berzovia: Un eveniment pentru comunitate
Sprijin financiar majorat pentru românii care împăduresc terenuri: 640 euro/ hectar prin PNRR
Agricultură miercuri, 9 aprilie 2025, 19:49

Sprijin financiar majorat pentru românii care împăduresc terenuri: 640 euro/ hectar prin PNRR

Guvernul a aprobat majorarea primei anuale acordate proprietarilor de terenuri care aleg să planteze păduri, în cadrul programului finanțat prin...

Sprijin financiar majorat pentru românii care împăduresc terenuri: 640 euro/ hectar prin PNRR
Agricultură miercuri, 9 aprilie 2025, 14:15

Înghețul din aprilie a compromis grav livezile din Banat: pomicultorii raportează pierderi de până la 90%

Temperaturile scăzute înregistrate la începutul lunii aprilie 2025 au afectat grav livezile din Banat, surprinzând pomii fructiferi aflați deja...

Înghețul din aprilie a compromis grav livezile din Banat: pomicultorii raportează pierderi de până la 90%
Agricultură miercuri, 9 aprilie 2025, 12:35

Ministerul Agriculturii susține sectorul floricol din România: Sprijin financiar în pregătire

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, s-a întâlnit marți, 8 aprilie 2025, cu reprezentanții Asociației Producătorilor...

Ministerul Agriculturii susține sectorul floricol din România: Sprijin financiar în pregătire
Agricultură marți, 8 aprilie 2025, 16:30

Sprijin financiar pentru fermieri: 1.500 Euro pentru fiecare 1.000 mp, cultivaţi cu legume în sere şi solarii

Veste bună pentru fermieri! Aceştia pot profita de sprijinul oferit de Guvern în perioada 2025-2027 prin noua schemă de ajutor de minimis...

Sprijin financiar pentru fermieri: 1.500 Euro pentru fiecare 1.000 mp, cultivaţi cu legume în sere şi solarii
Agricultură duminică, 6 aprilie 2025, 15:00

Târgul de Primăvară Băile Herculane 2025: Tradiții bănățene, produse locale și gastronomie autentică

În perioada 5-6 aprilie 2025, Parcul Central din Băile Herculane a găzduit prima ediţie a Târgului de Primăvară, un eveniment dedicat...

Târgul de Primăvară Băile Herculane 2025: Tradiții bănățene, produse locale și gastronomie autentică