[AUDIO] Fabricat în România – expoziție de automobile vechi românești, la Reșița

Tradiţionalului eveniment expoziţional ”Fabricat în România” al Retromobil Club va aduce în centrul municipiului Reşiţa o varietate de automobile vechi de fabricaţie românească, exemplare unice, autentice, păstrate cu grija de iubitori din toata ţara.

Este pentru prima dată când acest eveniment are loc în Caraş-Severin pentru că vrem să marcăm aniversarea celor 250 de ani de foc continuu printr-o manifestare de excepţie dedicată nu doar pasionaţilor de automobile vechi româneşti, ci tuturor cărăşenilor, a declarat Andrei Rotaru, preşedintele filialei Caraş-Severin a Retromobil Club România.

Au confirmat până acum prezenţa colegi din Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara şi Gorj. Poate, cu puţin noroc vor veni şi colegii de la Bucureşti cu autovehicule mai speciale. Pentru moment avem confirmate ca rarităţi un Lăstun, vor fi şi autospeciale militare şi civile cum ar fi o maşină de intervenţie a Automobil Club Român, o maşină de miliţie, vehicule de teren militare IMS ARO, autospecalizate pe transmisiuni. De asemenea din judeţul Alba va sosi o mobră Hoinar. Va fi prezent şi colegul nostru, Petru Filca de la Iabalcea, care va aduce şi el câteva camioane. Bineînţeles că va fi prezentă şi o replică a celebrei Dacia 108, automobilul de curse cu care gonea la începutul anilor 80 celebrul Werner Hirschvogel şi dacă reuşim să ne mobilizăm va fi şi un Easter, fabricată în 1986 şi pilotată de Tiberiu Gedeon.”

Expoziţia de automobile, autoutilitare, camioane, motociclete şi motorete de fabricaţie românească va avea loc în Centrul Civic al municipiului Reşiţa, sâmbătă, 26 iunie, în intervalul orar 14.00 – 19.00.

Cele mai citite

Related Articles