[FOTO-AUDIO] CARAŞ-SEVERIN: Oamenii sunt reticenţi după ce un lot de AstraZeneca a fost retras

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 se desfăşoară normal în judeţul Caraş-Severin, în ultimele ore fiind administrate 802 doze, doar 37 la centrul de la Şcoala Gimnazială Mihai Peia din Reşiţa. Cu toate acestea, există şi persoane care au anulat programările, în urma retragerii lotului 2856 de la AstraZeneca.

În total de la debutul campaniei de vaccinare, judeţul Caraş-Severin a primit 26.944 doze de la Pfizer, 1.780 de la Moderna 1.500 de la AstraZeneca, din care s-au administrat 28.742 doze.

Coordonatorul centrului de la Şcoala Gimnazială Mihai Peia din Reşiţa, Mădălina Morărescu:

Până acum vaccinarea a decurs fără probleme. Nu au fost întâlnite reacții deosebite la centrul nostru, s-a vaccinat inclusiv cu lotul 2856. Am cunoscut persoane care s-au vaccinat cu acest loc, nu au avut reacții grav, au fost reacții obișnuite – febră, dureri de cap, dureri articulare şi musculare, reacții care sunt întâlnite și la serul de la Pfizer și cel de la Moderna. Au fost persoane care au renunțat spunând că sunt speriate având în vedere ce se spune despre acest ser.

Oamenii au temeri însă şi mare încredere în campania de vaccinare, considerând că imunizarea este cea mai sigură şi eficientă soluţie pentru a învinge pandemia de COVID-19.

Am venit nehotărât pentru că am văzut la televizor cu AstraZeneca, vaccinul ăsta… ştiu eu cum să îi spun. Oamenii au murit … M-am vaccinat până la urmă, că nu am venit degeaba. Deocamdată este bine, vedem ce-o fi mai târziu. A fost mai mult sperietură.

Amintim că în România a fost suspendată vaccinarea cu lotul 2856 de la AstraZeneca. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, în luna februarie, 1.190 de persoane au fost imunizate cu doze din acest lot dar nu au fost confirmate reacţii adverse semnificative. În prezent, în Caraş-Severin nu se mai administrează doze de vaccin din lotul respectiv

Cele mai citite

Related Articles