În Caraş-Severin, 41,69% dintre angajaţii din unităţile de învăţământ doresc să se vaccineze antiCOVID-19

Ministrul Educației a trimis o adresă tuturor inspectoratelor școlare județene, dar și tuturor universităților, pentru a realiza o situație statistică a angajaților dispuși să se vaccineze. Situația statistică constituie unul dintre factorii luați în calcul pentru redeschiderea școlilor.

Personalul din învățământ este prioritizat, pentru că deservește realmente o activitate esențială extrem de importantă pentru societate și pentru sistemul educațional din țara noastră și cu siguranță va avea prioritate la vaccinare iar aceste date vor fi corelate și cu măsurile luate de alte state care se confruntă cu aceeași problemă, pentru a decide redeschiderea școlilor în condiții de siguranță pentru elevi, cadrele didactice dar și pentru familiile acestora.

Din datele furnizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin reiese faptul că, în judeţ există un total de 409 unităţi de învăţământ în care îşi desfăşoară activitatea 4.037 de angajaţi, reprezentând personal didactic de predare, didactic auxiliar și nedidactic. Dintre aceştia, 1.683 şi-au arătat disponibilitatea privind vaccinarea anticovid-19, reprezentând un procent de 41,69%.

Situația detaliată pe categorii de personal:
• Nr. persoane din categoria personalului didactic de predare care își exprimă disponibilitatea privind vaccinarea anticovid-19: 1296 din totalul de 2967 chestionați (43,68%)
• Nr. persoane din categoria personalului didactic auxiliar care își exprimă disponibilitatea privind vaccinarea anticovid-19: 130 din 288 (45,14%)
• Nr. persoane din categoria personalului nedidactic care își exprimă disponibilitatea privind vaccinarea anticovid-19: 257 din 782 (32,86%)

Pentru o corectă informare asupra campaniei naționale de vaccinare, precum și în sprijinul încurajării vaccinării în rândurile personalului didactic, Ministerul Educației pune la dispoziția salariaților din învățământ o Platforma națională de informare disponibilă la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/comunicate-oficiale/

“Este esențială o radiografie reală a momentului în sistemul de învățământ, precum și o informare corectă și completă din perspectiva educației pentru sănătate/campaniei de vaccinare. Platforma conține informații oficiale și la zi despre procesul de vaccinare în România, tipuri de vaccin, centrele de vaccinare, evidența persoanelor care s-au vaccinat. Informațiile puse astfel la dispoziție constituie o contribuție serioasă la educația pentru sănătate a cadrelor didactice dar și a elevilor și studenților,” au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

Cele mai citite

Related Articles