[AUDIO] SUMAL 2.0 – cel mai important instrument în lupta cu tăierile ilegale, şi-a început operabilitatea

SUMAL 2.0, cel mai important instrument în lupta cu tăierile ilegale de pădure, a intrat în vigoare la 1 noiembrie, anunţă Ministerul Mediului. Începând cu această dată, toţi cei peste 100.000 de utilizatori ai sistemului, dintre care peste jumătate noi, vor incepe să opereze pentru început in paralel cu cel vechi.

Programului de urmărire al trasabilităţii materialului lemnos, SUMAL 2.0, lansat recent i s-a acordat însă o perioadă de graţie până la sfârşitul lunii ianuarie 2021, pentru acomodarea personalului silvic.

Conform comisarului şef al Gărzii Forestiere Caraş-Severin, George Săvianu, ambele versiuni SUMAL vor funcţiona în paralel până la sfârşitul primei luni a anului viitor după care noua varianta va rămâne cea oficială. Potrivit acestuia, SUMAL 2.0 aduce inovaţii în ceea ce priveşte munca în teren a muncitorilor silvici, precum şi a urmăririi exploatării în timpi reali a materialului lemnos.

George Săvianu a mai spus pentru Radio Reşiţa că, programul ale capacitatea de a depista şi bloca automat practicile ilegale de care sistemul silvic nu mai are nevoie.

George Săvianu

Cele mai citite

Related Articles