Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal Caransebeş a fost demis de ministrul sănătăţii!

Managerul Spitalului Municipal din Caransebeş, a fost revocat din funcţie, astăzi, de ministrul Sănătăţii. Cum comentează Adrian Cican această schimbare, aflăm chiar de la el.

“E greu de comentat, să mi se spună dacă nu am avut un management bun, că am greşit că am făcut ceva, ok înţeleg…doar că eu nu cunosc cu exactitate pentru ce sau mai bine spus de ce am fost destituit, doar se motivează o adresă a Direcţiei de Sănătate Publică, a directorului cu care eu am intrat în contact, să spunem că eram într-o relaţie contodentă pentru că dânsul venise chitit pentru schimbare, în fine…este frustrant pentru că nu există motivaţia managerială, l-am schimbat pentru că…asta vreau să ştiu! Dar, un lucru este cert, ce am făcut eu în aproximativ 7 luni, la Spitalul Municipal din Caransebeş nu au făcut alţii în 20 de ani, vă asigur. Să ştiţi că alături de mine a fost demisă şi directoarea financiar contabilă, eu i-am obţinut în urmă cu 13 zile numirea de către domnul ministru, iar acum s-a făcut schimbarea, fără nicio motivaţie. Directorul medical Sing a rămas. Eu am vorbit cu avocatul meu, voi acţiona sigur la Înalta Curte pentru că Ministerul Sănătăţii poate fi atacat pe această decizie la contencios-administrativ, voi aştepta decizia instanţei. Dacă starea de urgenţă se încheie în data de 16 mai şi dacă se va dori să revin e bine, dacă nu eu am ce să fac, rămân în Caransebeş deci nu mă întorc la Orşova, spre surprinderea unora”, ne-a declarat fostul manager interimar al Spitalului Municipal din Caransebeş, Adrian Cican.

La polul opus, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Romeo Dumitrescu ne-a declarat următoarele:

Am explorat în misiuni directe spitalele din Caraş-Severin. La Caransebeş, cele constate de mine au fost făcute împreună cu domnul manager Cican şi cu directorul medical, repet împreună am vizitat unitatea medicală şi ei au văzut toate cele pe care le-am văzut şi eu. Ce am văzut am trimis la minister, sunt lucruri directe ce l-au pus pe domnul ministru în gardă, înţeleg că au fost mai multe nereguli privind orientarea financiară a spitalului. Sunt lucruri pe care le-am sesizat şi eu, pe propria piele privind modul cum domnul Cican comunică cu cei cu care intră în relaţia interumană şi pe fondul acesta, contribuţia mea este total nesemnificativă. Pe fondul muncii depuse de dânsul am constat că sunt aspecte foarte bune care merită toată lauda. Cât priveşte cele de natură juridică eu nu am ce să comentez, probabil că sunt alte lucruri, foarte vechi sau de când este la conducerea acestui spital si probabil acestea au cântărit cel mai mult atunci când domnul ministru Tătaru, a semnat acest ordin de revocare. Greşelile nu sunt eu cel care să le enumăr deşi îmi stă în putere să fac aceste lucruri să ştiţi că nu le-am făcut, ba mai mult dacă ar fi să luăm în mod cinstit răspunsul meu faţă de ceea a apreciat dânsul din munca mea şi din întâlnirea mea unică, cu dânsul este în favoarea unei atitudini de înţelegere, de deschidere pentru toate problemele pe care cei care sunt în apărarea sănătăţii trebuie să le rezolve şi nu este uşor”, ne-a declarat directorul executiv al DSP Caraş-Severin, Romeo Dumitrescu.

Funcţia de manager interimar al Spitalului Municipal Caransebeş a fost preluată astăzi, de medicul Călin Ioan Grozăvescu, fostul şef al secţiei de Radiologie. El va ocupa această funcţie pe toată durata stării de urgenţă.

1 COMENTARIU

  1. a fost Politia, apoi Justitia, apoi Ministrul…regia perfecta, regizorul este inca la Bucuresti si nu-i strain de Caransebes…Pacat ca era un manager f.f.bun si CINSTIT.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles