Două farmaciste din Reşiţa sunt suspecte de coronavirus! Unitatea a fost dezinfectată şi şi-a restrâns activitatea la 8 ore pe zi

Două farmaciste din municipiul Reşiţa sunt suspecte de coronavirus!

UPDATE:

Una dintre cele două farmaciste suspecte de COVID-19 se pare că este chiar fiica angajatului de la Ocolul Silvic Văliug, cel care în prezent este internat împreună cu soţia sa în cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa, ambii confirmaţi cu coronavirus.

Acestea au fost izolate la domiciliu şi rămâne de văzut dacă se confirmă sau nu. Direcţia de Sănătate Publică susţine că în acest moment nu a fost testată nicio farmacistă şi niciun farmacist suspect de COVID-19, pentru că algoritmul de testare, aprobat la nivel naţional prevede testări doar la cazuri simptomatice, însă măsurile de autoizolare şi de carantină sunt în plină desfăşurare şi ţinute sub control.

Unitatea farmaceutică din centrul oraşului Reşiţa, unde erau angajate cele două farmaciste, a fost dezinfectată cu multă atenţie şi şi-a restrâns activitatea, având în acest moment program de 8 ore, cu o singură tură, pe timp de zi.

Colegiul Farmaciştilor din Caraş-Severin a luat toate măsurile de protecţie atât a farmaciştilor cât şi a pacienţilor astfel că oamenii nu trebuie să intre în panică, ne-a declarat astăzi, preşedintele Colegiului din Caraş-Sevrin, Pavel Roşca.

“Ne-am confruntat pentru prima dată în Reşiţa cu aşa ceva, o farmacie din centrul oraşului are o parte din personal în izolare, cu suspiciune de infectare de coronavirus la nivel comunitar, asta arată problema cu care noi farmaciştii ne confruntăm, deci riscurile la care se expune personalul este foarte mare şi noi suntem tot în linia întâi. Noi am luat măsuri dar oamenii conştientizează greu şi nu se protejează, noi foarte greu facem rost de mijloace pentru apărare şi aici mă refer la mănuşi şi la măşti medicinale pentru farmaciştii din judeţul nostru, în plus noi nu purtăm halate speciale aşa că oamenii sunt sfătuţi să vină la farmacie doar dacă au nevoie, iar oamenii care sunt bolnavi să nu vină, îi rugăm să trimită pe altcineva pentru că riscurile sunt destul de mari. Noi farmaciştii şi asistenţii de farmacie le suntem de mare ajutor în această perioadă tuturor dar îi rugăm să respecte regulile de igienă şi repet să vină doar când au nevoie”, ne-a declarat Pavel Roşca.

Sursa poza: arhiva

Cele mai citite

Related Articles