Elevii Colegiului Național „Mircea Eliade” din Reșița, împreună cu cei de la Colegiul Tehnic Cărașan, au alcătuit astăzi în curtea școlii o fundă umană în semn de solidaritate pentru persoanele infectate cu Hiv-Sida.

Ca în fiecare an, la începutul lunii decembrie, elevi  se îmbracă în roz şi se așeză într-o fundiţă. Peste 80 de elevi au luat parte la această acțiune, pentru a comemora vicitimele acestei maladii și de a spune nu discriminării persoanelor  seropozitive.

UPDATE

……………………………………………………………………………………………………………….

27 noiembrie 2018

Ziua Mondiala SIDA, dedicată creșterii conștientizării acestei pandemii, cauzată de răspândirea infecției cu HIV, a fost marcată azi la Reșița.

Asociația Inocență și Speranță a promovat în acest an mesajul “Cunoaște-ți statutul HIV”. Campania își propune să aducă în atenția comunității faptul că persoanele cu HIV există, că ele au dreptul la o viață normală, la sănătate și educație. Astfel invită populația la informare, dechidere, acceptare și toleranță.

Testarea HIV în România este gratuită. Persoanele care sunt diagnosticate cu acest virus trebuie să urmeze un tratament pentru a le menține o stare bună de sănătate, o încărcătură virală nedetectabilă, prevenind astfel transmiterea virusului.

Asăzi, în cadrul asociației, a fost organiztă o masă rotundă, unde au fost aduse în discuție problemele persoanelor seropozitive din județul Caraș-Severin.Tinerii infectați cu HIV, născuți inainte de 1990, cu sprijinul Ministerului Sănătății și a produselor medicamentoase, au ajuns la vârsta adultă, fapt ce atestă lucrul că mortalitatea a scăzut, datorită tratamentelor disponibile.

                                  

Conform datelor de la nivelul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în România trăiau la 30 iunie 2018, un număr de 15.212 persoane infectate cu HIV, iar în primele 6 luni ale acestui an au fost diagnosticate 257 de persoane seropozitive.

Ca în fiecare an, pe data de 4 decembrie, elevii de la Colegiul Naţional Mircea Eliade împrenună cu cei de la Colegiul Tehnic Cărașan, vor realizeaz o fundă umană, în semn de solidaritate cu persoanele care au murit din cauza bolii HIV-SIDA din 1989 şi până în prezent.

Todor Răzvan

1 COMENTARIU

  1. Campanii trebuie făcute la tv și in scoli.Copii trebuie educați de mici,așa se formează viitori Adulți.Oricum mentalitatea romanilor e greu de schimbat.

Comentariile sunt închise.