Sute de infecţii nosocomiale în spitalele din judeţele Timiş şi Caraş-Severin!

Numărul infecţiilor nosocomiale a crescut dramatic în judeţul Caraş-Severin. Medicul de familie Gheorghe Jenar din Reşiţa trage un semnal de alarmă pentru că nu e zi în care să nu aibă la cabinet cel puţin un astfel de caz.

În plus tratamentul cu antibiotice nu-şi mai face efectul iar acest lucru poate pune viaţa acestor pacienţi în pericol. Este vorba despre bacilul pioceanic şi clostridium foarte rezistenţi la antibiotice. Gheorghe Jenar va ridica această problemă şi în Colegiul Medicilor pentru a gãsi soluţii împreună cu colegii săi.

Spitalele din Timişoara se confruntã în continuare cu un pericol iminent: infecţiile nosocomiale. Anul acesta sute de cazuri au fost raportate Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, dar măsurile de la nivelul Ministerul Sănătăţii întârzie să apară. La cel mai mare spital din vestul ţării, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara, în 2018 au fost înregistrate 588 de cazuri cu infecţii intraspitaliceşti.

Cele mai multe au fost evidenţiate în ianuarie 99. De atunci, lunar, sunt raportate între 96 şi 74 de cazuri. Medicii spun că ei aplică planul de măsuri trimis de la Bucureşti, dar situaţia pare departe de a fi ţinută sub control.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles