Clinica de Recuperare Oncologică de la Slatina Nera, unică în România a mai făcut un pas important

1262

Clinica de Recuperare Oncologică de la Slatina Nera, unică în România a mai făcut un pas important. Toate formalităţile au fost îndeplinite şi lucrările de construcţie a  saloanelor au fost demarate, astfel că în primăvara anului viitor unitatea medicală va fi oficial inaugurată.

De această dată birocraţia nu mai poate pune piedici în calea acestui proiect important deoarece acum există banii necesari în contul clinicii. Întreaga investiţie se va ridica la peste 8 milioane de euro, ne-a declarat în exclusivitate profesorul universitar Pavel Chirilă, iniţiatorul acestui proiect important pentru tratarea şi recuperarea bolnavilor care suferă de cancer.

Nera este prima clinică de recuperare oncologică din România care va încorpora şi un centru de cercetări. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce. Clinica va fi de tip rezidenţial, cu 45 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial.

Fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă şi atenţie, într-un salon cu un singur paţ şi va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile.

Beneficii pentru bolnavi:

Îmbunătăţirea calităţii vieţii:
Tratarea sau prevenirea efectelor adverse ale citostaticelor;
Creşterea confortului psihologic şi a speranţei de viaţă;
Deprinderea unui nou stil de viaţă, mult mai sănătos.
Creşterea încrederii pacientului în actul medical oncologic;
Reducerea riscurilor apariţiei de noi cazuri de cancer;
Reducerea complicaţiilor precoce în evoluţia bolii;
Evitarea sau corectarea complicaţiile care pot apărea după intervenţia chirurgicală, după chimioterapie şi după radioterapie.

Daiana Roşca