[FOTO] Erlend Krauser: Cânt pentru prima dată la Reșița și mă bucur tare mult!

Astăzi 15 aprilie, la finalul Săptămânii Luminate și al campaniei umanitare Muzică pentru Viață, oamenii cu suflet mare sunt așteptați la Că-suța de Sticlă din Parcul Tricolorului pentru a se bucura alături de Radio România Reșița de o zi absolut specială, fiindcă de la ora 17 generozitatea le va fi răsplătită din plin.
Primii care vor urca pe scenă sunt membri Coralei bărbătești „Armonia”, aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului, care susţin Campania Radio Reşiţa „Muzică pentru viaţă”, apoi formația Phaser și în final celebrul artist de talie mondială Erlend Krauser.
Timișorean prin naștere, Erli susține cu tot sufletul cauza umanitară a celei de-a treia ediții a campaniei umanitare Muzică pentru Viață, îndemnând oamenii să vină, mărturisind:

„Nu am cântat niciodată la Reșița și mă bucur tare mult , sper să vină mulți reșițeni ca să avem o seară minunată împreună.Mi se pare firesc să particip la o campanie umanitară.M-a sunat Laura Sgaverdea și m-a întrebat dacă pot să vin să cânt și pot.Eu la astfel de lucruri sunt foarte simplu, dacă pot să ajut pe cineva îmi face plăcere.Dacă reușești să te zbați trăiești peste apă, dacă nu vine apa peste tiner și te ia. Numai oamenii luminați fac astfel de campanii cum este și Muzică pentru Viață”.

Erlend Krauser s-a născut într-o familie muzicală, tatăl fiind muzician profesionist, angajat al Filarmonicii Banatul și profesor la liceul de muzică. Mama sa obișnuia să cânte la pian. Are un frate mai mic, basistul Dieter Krauser. Bunica a fost verișoară cu actorul Johnny Weissmüller, interpretul personajului Tarzan.Erlend Krauser a început de la vârsta de 5 ani să cânte la vioară.
A devenit chitarist al formației Phoenix.În 1977 a părăsit România clandestin, împreună cu membri formației, fiind ascuns într-una din boxele Marshall ale lui Nicolae Covaci. Liderul formației nu le-a permis să își contacteze familia înainte de plecare, pentru a nu periclita planul.
Împreună cu Josef Kappl, s-a alăturat formației Lake. În 1980, a început să lucreze la Hamburg, unde s-a și mutat în următorul an.A mai cântat pentru perioade mai scurte sau mai lungi cu formațiile Goombay Dance Band, Taco, Ricky Shane și Putting On The Ritz.
Din 1982 până în 1984 a cântat cu formația hamburgheză Roter Mund.
În 1986 Erlend Krauser a conlucrat din nou cu Nicolae Covaci, cei doi înscenând opereta Evita a lui Andrew Lloyd Webber la teatrul din Osnabrück. Conform paginii oficiale a formației, efortul lor a fost încununat de un succes neașteptat de mare.
În 1991, Krauser a lansat albumul Flight Of The Phoenix, la casa de discuri. Pe lângă compozițiile lui Krauser, albumul conținea și două cover-uri, după Strawberry Fields Forever (The Beatles) și Riders on the Storm (The Doors). Recenzentul Alex Ferguson de la AllMusic a lăudat tehnica interpretativă a lui Krauser, descriindu-l a fi la confluența unor Pat Metheny, Wes Montgomery și George Benson, în ciuda producției rigide, mecanice și reci, care era dezavantajată de lipsa unei formații de studio. În afară de toboșarul Stephan „Stoppel” Eggert, acompaniamentele au fost înregistrate de Krauser, care a folosit din cu precădere sintetizatoare, în încercarea de a da albumului un aer New Age.
Este membru al formației James Last Orchestra din anul 1992.

Erlend Krauser mărturiseşte că este pictor muzical şi nu lasă nici o culoare afară, iar pentru el prietenia înseamnă respect.Respect poartă și tuturor copiilor speciali cărora este convins că muzica le poate fi terapie, de aceea susține campania umanitară Muzică pentru Viață.

Cu banii strânşi se va construi o sală pentru fiziokinetoterapia copiilor de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Primăvara” din Reşiţa.

CAMPANIA ESTE SUSTINUTĂ DE EPISCOPIA CARANSEBESULUI.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles