Cântăreaţa Stana Izbașa, condamnată la doi ani și șase luni de închisoare

Procurorii DNA provoacă un mic cutremur în lumea artistică. În urma unui dosar privind afacerea diplomelor de la Facultatea de Drept, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să o condamne pe cântăreaţa Stana Izbașa la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare.

Afacerea spăgilor de la Facultatea de Drept din cadrul Fundaţiei Române pentru Tineret (FRPT) din Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin a fost soluţionată definitiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat asupra recursurilor declarate în dosarul de corupţie instrumentat de fostul PNA.

Stana Izbașa a fost acuzată că a dat 3.500 de dolari mită la conducerea Facultății de Drept din cadrul Fundației Române pentru Tineret Băile Herculane pentru a obține diploma de absolvire a instituției respective, pentru că, potrivit unor informații de la acea dată, nu ar fi frecventat nici cursurile facultății și nu s-ar fi prezentat nici la examene.

Magistraţii instantei supreme au admis în întregime recursul procurorilor anticorupţie din Timişoara, astfel că renumita cântăreaţă de folclor Stana Izbaşa s-a ales cu o condamnare la închisoare de doi ani şi şase luni, cu suspendarea executării pedepsei, pentru fals intelectual, uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: stiripesurse.ro

Foto: renasterea.ro

Cele mai citite

Related Articles