Rachete antigrindină pe teritoriul municipiului Lugoj

Primăria Lugoj a primit o solicitare din partea Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor pentru acordarea unei suprafețe de teren, pe care să fie amenajat un centru de lansare a rachetelor antigrindină.

Suprafața avută în vedere pentru amenajare este de 2.056 mp și este situată pe locul fostului aerodrom de pe Câmpia Libertății, între șoseaua de centură și baza hipică. Cedarea terenului a fost aprobată în ședința ordinară a Consiliului Local, iar construcția instalațiilor va fi demarată în perioada următoare. Punctul de lansare va fi deservit de două persoane, angajate ale Primăriei Lugoj.

Intenții despre a­menajarea unui sistem de rachete care să disperseze norii, responsabili de fe­no­me­ne meteo periculoase, au fost și în 2010, când s-a dis­cu­tat la Ministerul A­griculturii și la Administrația Sistemului Național Antigrindină despre înființarea la Lugoj a unui punct de lansare a ra­chetelor antigrindină. Centrul care va fi creat la Lugoj va acoperi întreg teritoriul municipiului, de 10.000 de hectare.

Ion Moldovan

Cele mai citite

Related Articles