Haideți să le arătăm că și dacă sunt departe de casă, noi suntem aproape de ei!

66

Haideți să le arătăm că și dacă sunt departe de casă, noi suntem aproape de ei!

Fii aproape!Dăruiește! este evenimentul caritabil prin care timișorenii pot să-i ajute pe refugiaţii cazaţi în oraş, pe cei care forțați de împrejurări au trebuit să-și părăsească locuințele. Până joi, 15 decembrie, între orele 10:00 și 14:00, în fața Universității de Vest, cei care doresc să-i ajute pot oferi diferite și vor primi în schimb, simbolic, o brioșă și un ceai. Banii vor ajunge la cei aflați acum în Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din oraș.

La final de an, Universitatea de Vest din Timișoara ne îndeamnă să ne gândim și la cei care poate nu au avut un an la fel de bun ca și noi. Cei care poate nu mai țin minte cum e să dormi în patul de acasă sau să fii înconjurat de familie, prieteni sau fețe cunoscute. Cei care au fost alungați sau respinși din locul în care s-au născut, cei al căror loc pe care îl numeau „acasă”, este acum doar un morman de moloz părăsit și fără viață.

Ne-a spus mai multe inițiatorul acestui eveniment, conf. universitar Ciprian Pânzaru:

”Sunt persoane, care provin din diverse zone de conflict și au plecat de la casele lor, nu neapărat în căutarea unui trai mai bun, ci forțați de împrejurări. Ne-am gândit că în preajma sărbătorilor putem să fim și noi de folos cu acțiunea noastră. Oferim brioșe și ceai cald și în interioriul Universității. Fondurile sunt folosite pentru achiziționarea de diverse produse pentru cei aflați în centru”.

Haideți să le arătăm că și dacă sunt departe de casă, noi suntem aproape de ei!

Cristina Corocan