Profesorul Gertrude Steiner mărturisiri despre “stăpânul inimii şi al nervilor ei Mircea Cavadia” pe 105,6 FM

„Pentru mine, limba română e distanţa dintre inimă şi umbra ei, care se numeşte suflet” Fănuș Neagu

La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc în Reșița, vineri 25 noiembrie, Festivalul Internațional de Umor “Mircea Cavadia”, ediția a doua.

Invitatul special al emisiunii “Între noi. Rămâne între noi“, de la ora 22, este cea care i-a fost alături câteva decenii de viață, profesorul Gertruda Steiner care ne va povesti despre ’’stăpânul inimii şi al nervilor ei Mircea Cavadia’’ și despre participanții la cea de-a doua ediție a festivalului dedicat ilustrului cărturar.

Mircea Cavadia înseamnă astăzi filosofia complexității umane, prozator, jurnalist, dramaturg, o trinitate conturată din seva rădăcinilor familiei sale, baza boemiei sale, vitalitatea altruismului său. Scria cu harul inimii și te privea cu ochii aceia jucăuși și snobi totodată, de parcă de fiecare dată era surprins că există. Așa a și plecat, de data aceasta surprinderea a fost pentru toți cei ce l-au cunoscut, iubit, înteles, criticat, citit, adorat…

A adăugat Aristocrația sa patriotismului local, susținând cu patimă  prin Litera Verbului său  Banatul de Munte care l-a pus Voievod peste CUVÂNT. Cu un umor,  pe care trebuia să i-l cucerești pentru a te adăposti în confidențialitatea lui, știa să te adune de pe “câmpul de luptă” al rătăcirilor mediocre și să te încoroneze cetățean de onoare al inimii sale.

Pe frecvenţa 105.6 FM on air sau pe http://radioresita.ro/, online ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles