Ascultă Radio România Reșița Live

Dezvăluirile şocante ale unui bucătar despre meniul din hotelurile „All Inclusive”

Dezvăluirile şocante ale unui bucătar despre meniul din hotelurile „All Inclusive”

Articol editat de Mirabela Afronie, 15 iulie 2016, 09:10

1. În general, în calitate de carne roşie folosim carnea de curcan. Aceasta are o textură moale, elastică, astfel încât poate fi prăjită de mai multe ori.

2. În loc de păstrăv și alți pești se furnizează carne de rechin. Aceasta se fierbe în apă sărată pentru a-i elimina gustul şi, practic, nu poţi să o deosebeşti cu nimic de muşchiul altor peşti.

3. Cele 50 – 60 kg de carne rămase din ziua precedentă nu se aruncă niciodată. Ar fi o mare pierdere. Noi spălăm carnea de sos şi a doua zi o preparăm cu un alt sos, proaspăt.

4. Pike și calmarul, în bucătărie, provin din conserve, al căror conţinut este înmuiat în prealabil în bere.

5. Bucatele din cartofi predomină în meniu, întrucât sunt înalt calorice şi oferă senzaţie de saţietate pentru mai mult timp.

6. În bucătăria noastră, trei persoane sunt angajate în mod exclusiv să cureţe întreaga zi cartofii de coajă. Aceşti sunt folosiţi la prepararea a cel puţin 3 feluri de mâncare pe zi.

7. Resturile rămase după procesarea cărnii nu sunt aruncate, acestea se folosesc la gătit. În chiftele de viţel se pune piele, plămâni de pui şi multe alte lucruri pe care, acasă, niciodată nu le mănânci. Aşa că, încearcă să eviţi chiftelele, pârjoalele şi alte bucate preparate din carne tocată şi alege să consumi bucăţi întregi de carne preparată atunci când mergi pentru all inclusive.

8. Nu te grăbi să consumi gustări de noapte turceşti. Să recunoaștem! Pentru a prepara 1 kg de „chiftele turcești” e nevoie de 2 ore. În funcție de numărul de persoane ar trebui să fie pregătite cel puțin 20 kg de chiftele. Toate ingredientele sunt amestecate într-un cazan mare. Pentru a face acest lucru, un tânăr din bucătărie încalţă pungi de plastic şi urcă în cazan pentru a mesteca carnea.

9. Nu mânca salate cu maioneză. Ar fi naiv să credem că hotelul care găteşte mâncare pentru 2000 de oameni face totul cu măsuri stricte de igienizare. Salatele cu maioneză sunt cele care se alterează cel mai rapid şi permit înmulţirea rapidă a bacteriilor.

10. Desertul. Bucăţile de tort, rămase pe mese, se strâng, se mestecă, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frişca, fiind servite din nou la masă.

11. Cu toate acestea, cheltuielile suportate de angajator sunt inevitabile. Pentru a induce în eroare clienții, confecţionăm din abundenţă decoruri din pepene roşu şi dovleac. Potrivit calculelor mele, la 20 de feluri de mâncare revin în jur de 50 de elemente de decor. Există un truc: întâi saturi ochii, apoi stomacul.

12. În final, îţi recomand să nu mănânci bucăţi de tort mici, care deobicei sunt servite la zilele de naştere. Motivul? Propabil l-ai descoperit şi singur.

Sursa: unica.md

Etichete:
Ziua Morților: Tradiții vibrante în Mexic, America Latină și România
Fapt divers sâmbătă, 1 noiembrie 2025, 12:10

Ziua Morților: Tradiții vibrante în Mexic, America Latină și România

Ziua Morților, o sărbătoare cu tradiții vibrante în Mexic, America Latină și România, se desfășoară de obicei pe 1 și 2 noiembrie, date...

Ziua Morților: Tradiții vibrante în Mexic, America Latină și România
Aventură de Halloween la Grădina Zoologică din Reșița!
Fapt divers vineri, 31 octombrie 2025, 14:54

Aventură de Halloween la Grădina Zoologică din Reșița!

Pe 31 octombrie, între orele 10:00 și 17:00, Grădina Zoologică „Profesor Ioan Crișan” din Reșița devine locul ideal pentru distracție,...

Aventură de Halloween la Grădina Zoologică din Reșița!
rareș lansează „Non-Stop” – o piesă despre iubirea trăită clipă de clipă
Fapt divers joi, 30 octombrie 2025, 13:29

rareș lansează „Non-Stop” – o piesă despre iubirea trăită clipă de clipă

rareș lansează piesa „Non-Stop”, o poveste muzicală despre iubirea care nu se oprește niciodată, despre apropierea și emoția care rămân...

rareș lansează „Non-Stop” – o piesă despre iubirea trăită clipă de clipă
Truth Social lanseaza „Truth Predict” — o platforma de pariuri cripto pe evenimente, în parteneriat cu Crypto.com
Fapt divers miercuri, 29 octombrie 2025, 13:34

Truth Social lanseaza „Truth Predict” — o platforma de pariuri cripto pe evenimente, în parteneriat cu Crypto.com

Platforma de socializare Truth Social, deținuta în mare parte de Donald Trump și familia sa, lanseaza un nou serviciu bazat pe criptomonede, numit...

Truth Social lanseaza „Truth Predict” — o platforma de pariuri cripto pe evenimente, în parteneriat cu Crypto.com
Fapt divers duminică, 26 octombrie 2025, 06:22

BNR lansează prima monedă colorată a României, dedicată lui Lucian Blaga

Banca Națională a României (BNR) marchează un moment istoric în numismatica românească prin lansarea primei monede colorate din România,...

BNR lansează prima monedă colorată a României, dedicată lui Lucian Blaga
Fapt divers sâmbătă, 25 octombrie 2025, 14:27

România trece la ora de iarnă 2025: ceasurile se dau înapoi cu o oră

România va trece oficial la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică, 25 spre 26 octombrie 2025, când ceasurile se vor da înapoi cu...

România trece la ora de iarnă 2025: ceasurile se dau înapoi cu o oră
Fapt divers sâmbătă, 25 octombrie 2025, 08:40

Halloween la Blocul Fetelor din Reșița – 31 octombrie 2025

Pe 31 octombrie 2025, între orele 17:00 și 21:30, Reșița devine epicentrul distracției de Halloween printr-un eveniment inedit găzduit de...

Halloween la Blocul Fetelor din Reșița – 31 octombrie 2025
Fapt divers vineri, 24 octombrie 2025, 19:47

Singurul ceas solar din Banatul de Munte este la Școala Pittner din Reșița

România trece la ora de iarnă În acest sfârșit de săptămână, România trece oficial la ora de iarnă, moment care presupune reglarea...

Singurul ceas solar din Banatul de Munte este la Școala Pittner din Reșița