Spitalele din România sunt grav bolnave: intri cu o boală şi ieşi cu 3

urgenteInfecţiile intraspitaliceşti sunt raportate în mică măsură de către unităţile medicale bucureştene, relevă rezultatele unor controale efectuate în mai multe spitale din capitală de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
Verificările au fost făcute după ce medicii de la Spitalul de Arşi au recunoscut că starea unor răniţi în incendiul de la Clubul Colectiv s-ar fi putut deteriora şi din cauza unor bacterii existente în spital.
Incidenţa infecţiilor raportate în luna noiembrie variază între 0% – 0,8%, cu excepţia Spitralului de Arşi, unde a fost de 2,8%.
Documentul arată că izolarea pacienţilor în secţii de terapie intensivă special dedicate pacienţilor victime ale acidentului din Clubul „Colectiv” a fost posibilă în şase spitale, însă nu au fost grupaţi în acelaşi salon, în funcţie de infecţiile determinate de aceeaşi bacterie cu risc epidemiologic.
Totodată, din raport reiese că nu toate spitalele au capacitatea de a realiza autocontrolul privind circulaţia germenilor în spital.
Dotarea actuală a unor laboratoare externalizate sau proprii nu permite în fiecare spital o activitate eficientă de control al infecţiilor.
Lipseşte din spitale personalul specializat necesar controlului şi prevenirii infecţiilor nosocomiale sau este insuficienţ iar personalul de îngrijire este mai mult decât insuficienţ ceea ce determină ca riscul de infecţie să crească.

Cele mai citite

Related Articles