Ascultă Radio România Reșița Live

Legume şi fructe de consumat în februarie

fructe si legume

Fructele şi legumele au un gust mai bun atunci când sunt de sezon. Deşi se crede că în lunile de iarnă nimic nu este proaspăt, iată câteva fructe şi legume indicate pentru consum în această perioadă. Merele crescute în livadă se culeg toamna, iar apoi sunt depozitate la rece, ceea ce înseamnă că toată iarna ne putem bucura de gustul lor proaspăt, nealterat. Bananele au un gust mai bun pe măsură ce se coc. Deşi sunt bune de consum pe toată durata anului, sunt de sezon şi în februarie, tocmai pentru că sunt disponibile oricând. Sfecla roşie – este una din cele mai banale, dar şi cele mai sănătoase alimente din lume, care se consumă iarna în salate, la cuptor sau ca garnitură pentru carne. Varza de Bruxelles – aceste legume mici sunt în sezon, la un preţ foarte accesibil. Varza – să nu uităm nici de varza noastră, care este pe cât de ieftină, pe atât de sănătoasă. Ţelina – textura ei crocantă o face indispensabilă în salate de crudităţi, dar este perfectă pentru supele de iarnă. Ca şi merele, perele se consumă pe toată durata iernii. Fie simple, fie în reţete. Napul face parte din aceeaşi familie ca şi varza kale şi broccoli, despre care ştim deja că aduce numai beneficii pentru organism. Este bogat în potasiu, fibre, vitamina C şi antioxidanţi.

Sursa: rador.ro

Legume şi fructe de consumat în februarie

Articol editat de Mirabela Afronie, 5 februarie 2015, 13:35

Fructele şi legumele au un gust mai bun atunci când sunt de sezon. Deşi se crede că în lunile de iarnă nimic nu este proaspăt, iată câteva fructe şi legume indicate pentru consum în această perioadă. Merele crescute în livadă se culeg toamna, iar apoi sunt depozitate la rece, ceea ce înseamnă că toată iarna ne putem bucura de gustul lor proaspăt, nealterat. Bananele au un gust mai bun pe măsură ce se coc. Deşi sunt bune de consum pe toată durata anului, sunt de sezon şi în februarie, tocmai pentru că sunt disponibile oricând. Sfecla roşie – este una din cele mai banale, dar şi cele mai sănătoase alimente din lume, care se consumă iarna în salate, la cuptor sau ca garnitură pentru carne. Varza de Bruxelles – aceste legume mici sunt în sezon, la un preţ foarte accesibil. Varza – să nu uităm nici de varza noastră, care este pe cât de ieftină, pe atât de sănătoasă. Ţelina – textura ei crocantă o face indispensabilă în salate de crudităţi, dar este perfectă pentru supele de iarnă. Ca şi merele, perele se consumă pe toată durata iernii. Fie simple, fie în reţete. Napul face parte din aceeaşi familie ca şi varza kale şi broccoli, despre care ştim deja că aduce numai beneficii pentru organism. Este bogat în potasiu, fibre, vitamina C şi antioxidanţi.

Sursa: rador.ro

Masa de Paște, o tradiție a abundenței la români. Boierii preferau mâncarea străină, țăranii umpleau masa cu ce le oferea ograda
Fapt divers duminică, 20 aprilie 2025, 09:28

Masa de Paște, o tradiție a abundenței la români. Boierii preferau mâncarea străină, țăranii umpleau masa cu ce le oferea ograda

Masa de Paște a românilor este marcată de abundență din cele mai vechi timpuri. Mâncărurile diverse, cele mai multe „grele“, astăzi cu...

Masa de Paște, o tradiție a abundenței la români. Boierii preferau mâncarea străină, țăranii umpleau masa cu ce le oferea ograda
„Hristos a înviat!” – Paștele, sărbătoarea bucuriei învierii lui Hristos
Fapt divers duminică, 20 aprilie 2025, 09:21

„Hristos a înviat!” – Paștele, sărbătoarea bucuriei învierii lui Hristos

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători creștine, un moment profund spiritual care aduce vestea Învierii Domnului și cheamă...

„Hristos a înviat!” – Paștele, sărbătoarea bucuriei învierii lui Hristos
Cele mai spectaculoase castele din România
Fapt divers duminică, 20 aprilie 2025, 08:00

Cele mai spectaculoase castele din România

Toată lumea cunoaște câteva castele de pe teritoriul României, însă puțini știu că numărul acestora se ridică la aproape 100, fără să...

Cele mai spectaculoase castele din România
Sâmbăta Mare – ultima zi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri și superstiții
Fapt divers sâmbătă, 19 aprilie 2025, 08:38

Sâmbăta Mare – ultima zi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri și superstiții

Sâmbăta Mare, cunoscută și ca Ziua Tăcerii sau Ziua Înmormântării Domnului, este ultima zi a Săptămânii Patimilor. Aceasta este...

Sâmbăta Mare – ultima zi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri și superstiții
Fapt divers vineri, 18 aprilie 2025, 11:05

Tradiții și obiceiuri inedite de Paște, în lume

Tradiții și obiceiuri de Paște din lume: Rădăcini spirituale și culturale uimitoare Paștele este una dintre cele mai celebrate sărbători...

Tradiții și obiceiuri inedite de Paște, în lume
Fapt divers vineri, 18 aprilie 2025, 00:01

Vinerea Mare – ziua jertfei și a reculegerii profunde în tradiția creștină. Zi de post negru, în semn de recunoştinţă pentru Iisus Hristos

Vinerea Mare, cunoscută și ca Vinerea Patimilor sau Vinerea Neagră, este una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Sfântă, care...

Vinerea Mare – ziua jertfei și a reculegerii profunde în tradiția creștină. Zi de post negru, în semn de recunoştinţă pentru Iisus Hristos
Fapt divers joi, 17 aprilie 2025, 18:50

Săptămâna Patimilor – o perioadă de profundă reflecție spirituală înaintea Paștelui

Săptămâna Patimilor, cunoscută și sub numele de Săptămâna Mare, marchează ultimele zile din Postul Paștelui și este dedicată rememorării...

Săptămâna Patimilor – o perioadă de profundă reflecție spirituală înaintea Paștelui
Fapt divers joi, 17 aprilie 2025, 17:03

Tradiții de Paște păstrate cu sfințenie de croații din Iabalcea

Comunitatea croată din satul Iabalcea de pe raza comunei Caraşova din Caraș-Severin, păstrează cu sfințenie tradițiile pascale, reflectând o...

Tradiții de Paște păstrate cu sfințenie de croații din Iabalcea