A mai venit o tranşă de vaccin antigripal!

vaccinare
Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a primit astăzi de la Ministerului Sănătăţii, şi a doua tranşă de vaccin antigripal. De săptămâna viitoare peste 4.400 de doze vor fi distribuite medicilor din judeţ. Vă reamintim că în urmă cu câteva zille DSP a mai primit 1.560 de doze de vaccin, ce erau insuficiente. Urmează ca, în funcţie de nevoile judeţului, cantităţile să fie suplimentate, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros. La ora actuală nu a fost înregistrat niciun caz de gripă.

Gripa este o boală acută, infecţioasă, foarte contagioasă, produsă de virusul gripal. Se manifectă prin simptome respiratorii şi fenomene toxice generale, putând evolua uneori spre forme grave. Sezonul rece favorizează îmbolnăvirile şi epidemiile de gripă (iarna, începutul primăverii), dar boala poate să apară şi în alte anotimpuri.

Aceasta, se transmite pe cale aeriană, de la omul bolnav la omul sănătos:
• Direct prin tuse sau strănut;
• Indirect prin obiecte proaspăt contaminate (batistă, prosop, veselă, etc.)
Contagiozitatea este mare, dar de scurtă durată ( 2 – 4 zile de la debutul bolii).
Gripa severă şi cea complicată se tratează în spital: susţinerea funcţiilor vitale (respiratorie şi cardio – vasculară), sau cu antibiotice în caz de suprainfecţii bacteriene.

(Daiana Roşca)

Cele mai citite

Related Articles