accident-lesnic

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Brad, care conducea un autoturism pe DN68 A, pe raza localității Dobra, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind umed, iar într-o curbă la stânga a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autotren, care circula regulamentar, din sens opus. Tirul era condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Drobeta-Turnu Severin.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto care nu a circulat cu o viteză corespunzătoare, iar polițiștii au întocmit pe numele acestuia un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. ( autoaccidentare).

Poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România. În condițiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (vânt puternic, ploaie), poliiștii recomandă tuturor conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie.