[FOTO] Artistul şi omul de radio, Maria Gheorghiu, este invitatul emisiunii Boema de la ora 22:15!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din ţară şi din afara graniţelor aducem pe calea undelor în casele şi sufletele voastre, oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.

Anul 2021 are valenţe deosebite pentru oraşul nostru, deoarece aniversează 250 de ani, motiv pentru care a luat naştere proiectul „Personalităţi ale Reşiţei, la început de an 250”!

Din acest motiv, am lansat seria invitaţilor cuprinşi în acest proiect local de suflet la emisiunile „Prietenul de la 20:20” şi Boema!

În această seară de miercuri 17 februarie invitatul emisiunii Boema, de la ora 22:15, este omul de cultură, dar şi un cunoscut om de radio, născut la Reşiţa, Maria Gheorghiu.

Vom petrece alături de Maria Gheorghiu ceasurile serii cu mărturisiri de suflet bogate în amintiri şi gânduri frumoase pentru toţi ascultătorii care rezonează cu sensibilitatea şi bucuria reauzirii cu un om dăruit de Dumnezeu cu Har şi Iubire pentru tot ce-i românesc.

Reşţeanca noastră, la vârsta de trei ani a început să studieze baletul. A moştenit talentul artistic de la părinţii şi bunicii săi. A studiat oboiul, pianul şi vioara la Şcoala de Muzică din oraşul natal, absolvind-o în anul 1977. S-a alăturat apoi corului “Mioriţa”, în care a cântat timp de zece ani, sub conducerea regretatului dirijor Doru Morariu. Apoi, a făcut parte din Cenaclul Atheneum din Reţiţa, în care recita poezii.

Proiectul “Folk fără vârstă”, prezentat de Maria Gheorghiu, a fost derulat timp de şapte ani de către Radio România şi a făcut obiectul unora dintre emisiunile sale de la Radio România Bucureşti FM. El s-a desfăşurat în principalele colegii şi licee bucureştene, cu extindere şi la unele facultăţi. S-au organizat şi cateva Gale “Folk fără vârstă”, la acestea participând majoritatea folkiştilor din garda veche, dar şi din cea nouă. Proiectul a fost organizat cu sprijinul nemijlocit al fabricii de instrumente muzicale, Hora Reghin.

Maria Gheorghiu a făcut parte din juriul a numeroase festivaluri de muzic? folk, de multe ori fiind desemnată preşedinte al juriului: Tatiana Stepa – Mizil, Toamna Baladelor, Flori de gheaţă şi MiniStar Cireşar – Bucureşti, Acustic Live Festival – Reghin, Dor de Folk – Braşov, Fălticeni Folk – Fălticeni.

Maria Gheorghiu este singura cântăreaţă din România care a dedicat un cântec unui monarh, şi anume Reginei Maria a României. Cântecul se intitulează Inima de la Balcic şi a fost compus în anul 2013, chiar în staţiunea Balcic de la malul Mării Negre, pe care Regina Maria a iubit-o foarte mult. Versurile cântecului aparţin poetului Miron Manega.

Mai multe avem bucuria să aflăm chiar de la artistă, în calitatea sa de invitat al emisiunii BOEMA!

Rămâneţi ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM ?i 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 0315.04.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio România Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles