Cele 163 de mii de vaccinuri Pfizer au ajuns astăzi în România. Noua tranșă a întârziat din cauza condiţiilor meteo dificile din Germania

Noua tranşă de peste 163 de mii de vaccinuri Pfizer a întârziaţ ieri, din cauza condiţiilor meteo dificile din Germania. Un prim transport a ajuns iar dozele vor fi trimise astăzi către centrul naţional de stocare şi spre centrele regionale. Restul tranşei va ajunge în jurul orei 10.30 de minute pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca.

Din 15 februarie va începe să fie administrat şi vaccinul Astra Zeneca, astfel că în ţară urmează să fie deschise încă 180 de centre de imunizare.

Programările pentru acest ser se vor putea face de mâine.

Având învedere întârzierea sosirii dozelor de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, așteptate în cursul acestei dimineți pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca și Timișoara, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări:Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, livrarea cantităților de vaccin pregătite pentru țara noastră a fost întârziată, însă s-a identificat soluția optimă pentru ajungerea acestora în România și continuarea în bune condiții a procesului de vaccinare.

În aceasta dimineață, dozele de vaccin vor pleca din Aeroportul Otopeni către centrele regionale Constanța, Craiova, Brașov și Iasi, respectiv către Centrul Național de Stocare București. Tot astazi, restul dozelor de vaccin vaajunge pe aeroporturile din Cluj-Napoca și Timișoara, în jurul orei 10.30″, transmite Ministerul Sănătății.

Cele mai citite

Related Articles