[FOTO] “Provocarea serii: între Da şi Nu”, ora 22, cu Părintele Mihai Ciucur, despre educaţie şi cultură de Ziua Mondială a Tineretului Ortodox!

Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea. Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24, ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor.

Primii dascăli au fost preoţii, prima şcoală românească a fost într-o Biserică, primele manuale au fost cărţi bisericeşti, iar Marea Unire a fost realizată cu ajutorul Bisericii.

Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din țară și din afara granițelor.

De Ziua Mondială a Tineretului Ortodox,  în această seară la emisiunea  „Provocarea serii: între Da şi Nu” alături de noi este părintele Mihai Ciucur, sufletul tinerilor de la A.T.O.R Banatul de Munte, ” Moştenitorii României”, din Caraș-Severin.

Pornind de la ideea că educația și cultura, dublate de credință, sunt pilonii de bază în formarea, evoluția și dăinuirea unui neam, dacă privim la toate aceste activități derulate de tinerii noștri chiar și în acest context deloc favorabil de pandemie, avem convingerea că Biserica și neamul nostru au viitor, chiar unul luminos, care se sprijină pe umerii generației tinerilor de azi, conducătorii de mâine ai țării noastre.

Părintele Mihai Ciucur ne va mărturisi despre proiectele desfășurate sau aflate în desfășurare, despre situaţia determinată de pandemie în omenire, despre importanţa solidarităţii ca dovadă a umanităţii în aceste vremuri grele şi mai ales despre simbioza dintre Credinţă şi Cultură, în această zi plină de semnificaţii pentru tinerii noştri, astăzi, 2 februarie, este Ziua Mondială a Tineretului Ortodox.

Această zi a fost instituită în anul 1992, la a IVX-a Adunare Generală a Syndesmos – Organizaţia Mondială a Tineretului Ortodox.

Syndesmos s-a înfiinţat în anul 1953 la Paris de către un grup de tineri teologi din Finlanda, Franţa şi Grecia. În prezent cuprinde peste 126 de organizaţii de tineret ortodoxe din întreaga lume.

Principalele direcţii de misiune ale Organizaţiei Mondiale a Tineretului Ortodox (Syndesmos) sunt legate de organizarea de pelerinaje, tabere creştine, cursuri pentru formarea liderilor de grup, festivaluri internaţionale de arta creştină, întâlniri cu teologi de marcă şi participări la întâlniri ecumenice.

“Centrul nostru tot crește în membri, activități, beneficiari, bucurii, multe și diverse povești. Chiar de la începutul lui februarie vă așteptăm să stați cu un ochi pe pagina de Facebook a Centrului, pentru a fi la curent cu programul, activitățile și modalitățile de înscriere la acestea. Ce fain ar fi să ne cunoaștem cât mai mulți la tot ceea ce aducem nou!

La mulți ani tinerilor noștri – adevărate lumini într-o lume întunecată!” transmite invitatul nostru tuturor tinerilor.

La numerele de telefon 0255.20.60.61, 0255.20.60.62, puteți lua învățătura de la  Părintele Mihai Ciucur, invitatul nostru, sau puteți lăsa mesajele voastre pe numărul de WhatsApp: 0751288777.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles