În aproximativ 10 zile şi Spitalul Municipal din Caransebeş va putea realiza teste Real Time PCR pentru COVID-19

În aproximativ 10 zile şi Spitalul Municipal din Caransebeş va putea realiza teste Real Time PCR pentru COVID-19. Pentru punerea în funcţiune a aparatului primit de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, Primăria Caransebeş a contribuit cu aproximativ 50 de mii de lei. Acum se fac ultimele demersuri şi în scurt timp pacienţii pot să vină aici la spital ca să se testeze, a dat asigurări managerul interimar Daniela Drăgoi.

Noi încercăm au fost demarate toate procedurile, am primit autorizaţia şi pentru al doilea aparat pentru că vorbim despre aparatul cu Nr. 2 PCR, primul fiind cel primit donaţie de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin dar pe care nu-l putem folosi din motive financiare.

Aparatul cu Nr. 2 l-am primit donaţie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişaoara, am demarat toate procedurile, suntem în proba de lucru şi sperăm în maximum 10 zile să-i dăm drumul, cu siguranţă ne încadrăm în aceste 10 zile ca să pornim activitatea”, ne-a declarat Daniela Drăgoi.

Cu ajutorul aparatului vor fi testaţi gratuit în primul rând, în sistem de urgenţă pacienţii spitalului. Cărăşenii care nu sunt pacienţi ai spitalului şi doresc să-şi facă un test trebuie să scoată bani din buzunar.

Vă reamintim că nici aparatul PCR de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa nu funcţionează de mai bine de 2 săptămâni. 72 de probe fiind analizate zilnic pentru judeţul nostru de Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

De același autor

Related Articles