[AUDIO] Adio, dar rămân cu tine. Bojan Butulija: “O echipă se iubeşte indiferent de rezultate”

Bojan Butulija, de-acum fostul antrenor al echipei de handbal CSM Reşiţa, a ţinut să-şi ia la revedere printr-o conferinţă de presă în cadrul căreia a mulţumit tuturor celor care l-au susţinut ca antrenor şi a subliniat că rămâne cu sufletul alături de rosso-neri. În acelaşi timp, starul echipei de aur a Reşiţei şi-a exprimat regretul că a doua sa aventură reşiţeană nu a adus la fel de multă bucurie suporterilor din urbea de pe Bârzava.

“În momentul când am revenit aici, acum un an şi jumătate, ştiam că fiecare început are şi un sfârşit. Totuşi, speram să nu vină aşa de repede. Pentru mine, a trecut totul foarte repede şi îmi pare rău. Trebuie să mulţumesc în primul rând domnului Cristi Pătru şi domnului primar Ioan Popa că am primit şansa de a conduce echipa aceasta. Din păcate, pentru mine şi pentru echipă, n-am avut aşa de mult succes ca în perioada în care am fost jucător aici. Oricum, dacă vorbim despre ultimele şase luni, pot spune că a fost un sezon cu multe probleme pentru noi. Mă refer la partea tehnică şi sistemul de competiţie, dar şi la faptul că, în pofida tuturor încercărilor, n-am reuşit să rezolvăm actele pentru jucătorii străini, iar toate acestea au făcut să nu avem rezultate bune. Dar nu vreau ca asta să fie o scuză pentru mine, vreau să iau asupra mea toate rezultatele proaste.

Îmi pare rău pentru că în ultimele trei meciuri, când am obţinut două victorii, am arătat nişte semne de viaţă şi ne-am comportat bine ca echipă. Pot spune că mi-a făcut plăcere să lucrez aici şi să revin la Reşiţa. Cum am spus, îmi pare rău că n-am putut atinge rezultatele pe care le-am avut pe vremuri, nici măcar n-am fost aproape, dar eu personal, şi sunt sigur că şi secundul Ilie Vaidasigan şi Cristi Ionescu, chiar am pus  trup şi suflet aici. Din păcate, nu a ieşit, asta este, mergem înainte. Sper ca echipa, jucătorii, să găsească în continuare linişte, răbdare şi forţă ca să aibă în viitor o prezenţă cât mai bună în campionat. Reşiţenii poate sunt învăţaţi cu rezultatele pe care handbalul de aici le avea odată, dar să nu uităm că în spatele acelor rezultate a stat şi un buget enorm. Nu trebuie să fim supăraţi – spun “noi”, pentru că până la urmă şi eu mă simt mai mult sau mai puţin reşiţean. Aşa că transmit suporterilor să aibă răbdare şi speranţă. Atât. Pentru că, până la urmă, o echipă se iubeşte indiferent de rezultate, a spus Bojan Butulija, la finalul mandatului de antrenor al formaţiei reşiţene.

Secţia de handbal CSM Reşiţa a anunţat că îşi va reduce drastic cheltuielile prin diminuări salariale, iar echipa se va baza în primul rând pe handbaliştii tineri din pepiniera proprie. Gruparea reşiţeană s-a despărţit deja de trei jucători din legiunea sârbă. Este vorba despre Dusan Trifkovic, Vladimir Jevtic şi Aleksa Milosevic, care vor continua la alte echipe. Negocieri vor avea loc şi în perioada următoare, dar se pare că mulţi jucători au decis să continue la Reşiţa cu noile salarii propuse de club. Pentru că primele meciuri oficiale sunt programate peste mai puţin de două săptămâni, rosso-nerii rămaşi pe baricade au început deja pregătirile. Antrenamentele sunt conduse în prezent de tehnicianul Radu Bote, care e asistat de Florin Dospinescu, unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul reşiţean.

Cele mai citite

Related Articles