Aproximativ 140 de persoane din Caraş-Severin şi-au petrecut Crăciunul în secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa. Medicii şi asistentele nu au avut nicio clipă de pauză, fiind solicitaţi să intervină la tot felul de cazuri. În timp ce unii au mâncat sau au băut peste măsură, alţii au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza bolilor cronice de care suferă sau pentru că s-au infectat cu SARS CoV-2. Un lucru este clar, patologiile au fost diverse, ne-o confirmă purtătorul de cuvânt al spitalului, Roxana Bălan:

Din seara Ajunului de Crăciun (ora 20.00) și până în 27 decembrie dimineața (ora 8.00), la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, s-au prezentat aproximativ 140 de pacienți, dintre care 47 cu suspciune de infecție cu SARS COV-2.

În tot acest interval, au mai ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe pacienți cu patologie cardiacă, neurologică, psihiatrică, digestivă, determinată de excesele alimentare, persoane cu etilism acut, trei pacienți dintr-un accident rutier, precum și persoane care au suferit traumatisme minore, ca urmare a unor accidente casnice”.

De asemenea, în ziua de Crăciun, la maternitatea Spitalului Județean de Urgență Reșița s-au născut doi copii: o fată și un băiat. Alte două fete s-au născut în cea de-a doua zi de Crăciun, iar în această dimineață, la ora 7.50, de Sfântul Ștefan, s-a mai născut un băiețel. Mamele copiilor sunt din localitățile Reșița, Bocșa, Prilipeț, Ciclova Română și Bozovici.

Pentru că sărbãtorile nu s-au încheiat, urmează Revelionul, medicii vin cu o serie de recomandări pentru populaţie: evitarea exceselor alimentare, consumul moderat de alcool, alimentaţie bogată în fructe şi legume, consum de lichide calde şi evitarea automedicaţiei.