Surpriza de Crăciun pe care am pregătit-o publicului timișorean, și nu numai, este aducerea pe simezele Art-Hoc a expoziției de pictură DeSemne, semnată de artistul Valeriu Sepi!

Vernisajul va avea loc online duminică, 20 decembrie 2020, la ora 18:00, pe pagina noastră de Facebook.

Expoziția poate fi vizitată până în 21 ianuarie 2021, iar  pentru   a   păstra toate normele   de   siguranță   impuse   în   situația   actuală,   vizitele   se   vor   face   prin   programare telefonică la 0740607860.

,,DeSemne’’   este  proiectul   prin   care  Sepi   propune   publicului   viziunea   sa  despre   o   altfel   de schimbare, un alt tip de lume nouă: cea marcată de confuzia politică și socială din contextulacestei pandemii, o încercare grea, o criză cu care lumea modernă nu s-a mai confruntat.

Născut la sfârșitul războiului, artistul este martorul schimbărilor convulsive din care se nasc „noile lumi” atât în România cât și  în diaspora: desproprietărirea, dezrădăcinarea spirituală,evadarea, teme des întâlnite în creația sa, iar expoziția ,,DeSemne’’ (între desen și semne) este un joc continuu între atitudine, interpretare și protest, este o viziune care ne poartă prin simbolurigrafice, cu trimiteri filosofice (munca lui Sisif), dar și religioase (crucificarea, temă complexă, îndiversa-i   metaforă,  des   întâlnită   în  arta   lui  Valeriu   Sepi).   Ea   vine   într-un   moment   rotund,important – este anul în care artistul sărbătorește 75 de ani de viață. Îl sărbătorim după aproape un an în care ne-am regăsit, cu toții, semnele în noi înșine.

Ieșirea din sine a artistului, după același an, marcat de tăceri și semne, ni se arată în pânzele pe care le putem vedea la galeria ArtHoc.

Valeriu Sepi este născut la Reșița în 1945 și este un artist cunoscut și îndrăgit atât în sfera artelor vizuale, cât și cea muzicală.

Cu o experiență artistică de peste 50 de ani, Valeriu Sepi a fost activ de-a lungul timpului în arii diverse precum design, pictură murală, inginerie, muzică, actorie șicoregrafie. Este un artist cu o vastă activitate expozițională, atât în țară, cât și peste hotare. A fostprofesor de desen în România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indonezia, Malaezia,Thailanda și Nepal, locuri unde lucrările sale se găsesc în muzee, galerii și colecții particulare.

Actualmente este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, oraș în care trăiește și lucrează.

Art-Hoc este un spațiu de proiecte artistice aflat în centrul Timișoarei, în care se întâlnesc artiștiși iubitori de artă.

În 31 octombrie 2019 și-a deschis porțile pentru public ca o alternativă perfectă pentru cei care doresc un loc central în care să creeze sau să expună. Un hub sau un spațiu   de   proiecte   artistice   în   care   se   desfășoară   activități   culturale,   precum   proiecte expoziționale, lansări de carte, performance, workshopuri.

Împreună cu galeria Cluj Art din Cluj-Napoca, cu care colaborează de la începutul anului 2020, crează o punte culturală între cele două orașe, pentru a migra arta prin expoziții itinerante și pentru a susține și promova și tinerele talente.

Începând cu luna noiembrie a anului 2020, expozițiile se organizează predominant în mediul online și pot fi urmărite pe paginile virtuale ale spațiului.

Aşadar, Art-Hoc, Piața Unirii, nr. 6, et. 120 decembrie 2020, Timișoara-Expoziție de Pictură ,,DeSemne’’ , a artistului Valeriu Sepi!