Armata ajută Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin în realizarea anchetelor epidemiologice

Armata ajută Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin în realizarea anchetelor epidemiologice. 6 militari îşi vor desfăşura activitatea la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Reşiţa, acolo unde se află call center-ul DSP.

Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acţiunilor de combatere a pandemiei de SARS CoV-2, ne-a declarat purtătorul de cuvânt Daniel Botgros.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-şi desfăşoare activitatea, în aceleaşi condiţii, în Municipiul Bucureşti şi în alte judeţe, în funcţie de solicitările Direcţiilor de Sănătate Publică.

Colaborarea cu direcţiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituţionale, la solicitarea acestora, precizează ministerul.

Şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Timiş va fi sprijinită de 15 militari iar alţi 15 vin în ajutorul inspectorilor de sănătate publică din Arad. Cadrele militare din cele două garnizoane centralizează date în call-center-ul deschis pe fondul pandemiei.

Cele mai citite

Related Articles