Handbalistele tricolore au debutat cu stângul la Campionatul European din Danemarca. Germania învinge România la o diferenţă de trei goluri

107

Start cu stângul pentru România la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca. În această seară, în meciul de deschidere al Europeanului, româncele au jucat la Kolding, contra selecţionatei Germaniei, care s-a impus în faţa tricolorelor cu scorul de 22-19 (13-10). Debutul de meci a aparţinut clar nemţoaicelor, care au condus cu 7-1 după primele 10 minute. Până la pauză, tricolorele au mai echilibrat jocul, dar Germania a avut totuşi un avantaj de trei goluri, 13-10, la finalul primei reprize. Începutul părţii secunde a făcut să renască speranţele în tabăra României, jucătoarele lui Bogdan Burcea reuşind să anuleze diferenţa şi să egaleze la 14 în minutul 37. Din păcate, forcingul tricolorelor s-a dovedit a fi doar un foc de paie. România a găsit tot mai greu calea spre gol, iar finalul a fost dominat din nou de jucătoarele germane, cărora doar portăriţa Yuliya Dumanska le-a mai încurcat socotelile. Partida s-a încheiat cu scorul de 22-19 în favoarea Germaniei – dar diferenţa putea fi chiar mai mare, dacă Dumanska n-ar fi făcut o repriză secundă excelentă.  

În cadrul turneului final din Danemarca, România face parte din grupa D, alături de Germania, Norvegia şi Polonia. Următorul meci al României este programat sâmbătă, de la ora 17.00, contra Naţionalei poloneze.

Programul complet al grupei D:

3 decembrie, România – Germania 19-22
3 decembrie, Norvegia – Polonia 35-22
5 decembrie, ora 17:00 » Polonia – România
5 decembrie, ora 19:15 » Germania – Norvegia
7 decembrie, ora 19:15 » Germania – Polonia
7 decembrie, ora 21:30 » România – Norvegia