Prefectul Cristian Gâfu:”Fac apel la raţiunea cărăşenilor şi îi îndemn să marcheze 1 Decembrie de la distanţă, să nu se adune în grupuri şi să respecte toate măsurile de prevenţie!”

Din cauza pandemiei de COVID-19, Ziua Naţională a României va fi marcată în acest an în judeţul Caraş-Severin fără paradă militară şi fără public. Ziua de 1 decembrie va fi celebrată însă, în interiorul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră printr-o scurtă ceremonie cu un număr limitat de participanţi. Este o mare încercare şi trebuie să fim uniţi şi astăzi de 1 Decembrie ca să trecem cu bine peste această perioadă transmite prefectul Cristian Gâfu.

De 1 Decembrie este ziua în care indiferent unde ne aflăm, inimile noastre ale românilor bat la unison şi gândim ca şi când ar fi ziua noastră, a fiecăruia. Dacă în urmă cu 102 ani sărbătoream Marea Unire, acum din cauza pandemiei ne confruntăm cu o altă mare încercare şi trebuie să fim toţi uniţi pentru a trece cu bine şi peste această perioadă.

Dacă în trecut Armata Română era cea care făurea Marea Unire, putem spune că acum ne ţin uniţi şi ne determină să mergem mai departe structurile Ministerului de Interne, Armata Română şi cadrele medicale din toată ţara cărora le urez multă putere, sănătate şi un călduros La Mulţi Ani, din toată inima.

Actuala stare de pandemie ne impune pentru sănătatea noastră a tuturor, a cetăţenilor în primul rând să nu organizăm această manifestare cu publicul. Ne dorim să revenim cât mai devreme la normalitate şi să ne organizăm la anul cât mai bine ca să recuperăm toate lucrurile de care nu avem parte, acum în 2020.

Țara în care te naști sau din care pleci le cuprinde pe toate. Să o serbăm, să ne bucurăm de ea și de noi, să ne respectăm minunile pe care ni le aduce în viață. 1 Decembrie e ziua noastră, a tuturor şi trebuie să ne bucurăm de ea! Vă urez să vă ridicați la înălţimea faptelor înaintaşilor şi la nivelul aşteptărilor urmaşilor. La mulți ani, românilor de pretutindeni! La mulți ani, României reale și celei din suflete“, transmite prefectul Cristian Gâfu.

Prefectul Cristian Gâfu face apel la raţiunea cărăşenilor şi îi îndeamnă să marcheze acest eveniment de la distanţă, să nu se adune în grupuri şi să respecte toate măsurile de prevenţie impuse din cauza pandemiei de SARS CoV 2.

Cele mai citite

Related Articles