[VIDEO] Ninge în vestul ţării. Drumarii acţionează cu material antiderapant

Peste 130 de tone de material antiderapant au fost răspândite în timpul nopţii pe drumurile naţionale şi autostrăzile din vestul ţării. În total au acţionat 35 de autoutilaje.

În judeţul Caraş-Severin, au intervenit 9 autoutilaje pe DN6, centura Domaşnei, DN58 Anina- Reşiţa, DN58A Soceni-Lugoj, DN68 Caransebeş- Haţeg, DN57 Orşova-Moldova Nouă Nouă-Oraviţa şi DN57B Oraviţa-Anina. Pe raza judeţului Timiş s-a intervenit cu cele mai multe utilaje, între care pe centura Timişoarei şi autostrada Timişoara-Lugoj, unde ninge şi la această oră.

https://ro-ro.facebook.com/DRDP.Timisoara/videos/1489906001201917/

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, nu sunt drumuri cu circulaţia oprită din cauza condiţiilor meteorologice. Şoferii sunt sfătuiţi însă să circule cu prudenţă sporită, viteză redusă, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să se asigure temeinic la efectuarea manevrelor de schimbare a benzii de circulaţie.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineaţă un cod galben de ninsori moderate cantitativ. Atenţionarea este valabilă până la ora 20.00, în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei şi în restul Munteniei, vestul ţării nu este vizat.