[AUDIO] Hram la schitul de călugări din Feneş la 100 de ani de la chemarea la Ceruri a Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul

Schitul Feneș din județul Caraș-Severin și-a sărbătorit hramul luni, 9 noiembrie la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina întrucât îl are ca ocrotitor pe acest sfânt tămăduitor. Credincioșii și pelerinii au participat la bucuria duhovnicească din ziua hramului, având posibilitatea să se roage sfântului care a trăit ca un înger în trup, a iubit neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul şi milostenia. În mijlocul obștii monahale s-a aflat Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi. Tot cu acest prilej, pelerinii prezenți au avut posibilitatea să se închine la fragmente din moaștele Sfântului Nectarie.

PS Lucian – Episcopul Caransebeşului pentru Radio Reşiţa:

PS Lucian

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Lucian l-a hirotonit diacon pe teologul Ioan Busuioc, care după ce va fi hirotonit preot va merge să slujească în Parohia Plugova din Protopopiatul Băile Herculane.

Schitul Feneş cu hramul „Sfântul Nectarie” este situat în satul omonim din comuna Armeniș și a luat fiinţă în anul 2001, iar în septembrie 2008 a fost transformat în schit de călugări. Cadrul natural, alcătuit din păduri de fag şi brad, oferă un cadru prielnic pentru desfăşurarea de activităţi duhovniceşti, culturale şi sociale pentru credincioşii iubitori de spiritualitate ortodoxă.

În cursul anului, dar mai ales la hram vin foarte mulți pelerini să se roage sfântului Nectarie pentru a primi vindecare sufletească și trupească, dar vin și să-i mulțumească lui Dumnezeu și sfântului tămăduitor, deoarece mulți au primit vindecare în urma rugăciunilor făcute la Schitul Feneș. (Diacon Pavel Canea)

Cele mai citite

Related Articles