[FOTO] Asociaţia LIONS REŞIŢA KINDNESS, lansează proiectul ,,Panglica Albastră,,

Proiectul „Panglica Albastră” Ziua Mondială a Diabetului este evidențiată în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

În lume, conform Organizației Mondiale a Sănătății, unul din unsprezece adulți are diabet – în total, 425 de milioane de oameni, iar numărul lor ar putea ajunge la 522 de milioane în anul 2030. Din păcate, se estimează că unul din doi oameni cu diabet rămâne nediagnosticat, adică aproximativ 212 milioane, la nivel mondial. De asemenea, la nivel mondial, peste 1.1 milioane de copii si adolescenți sub 20 de ani, au diabet de tip I. Cele mai recente date oficiale arată că România se situează printre țările cu cea mai mare prevalență a diabetului în Europa, 11,6% dintre adulți.

Datorită actualei pandemii, cele mai multe din acțiunile promovate de Lions pentru prevenția și lupta împotriva diabetului, sunt imposibil de susținut din cauza restricțiilor impuse. De aceea, pentru a nu lăsa această zi să treacă neobservată, am decis să implementăm Proiectul Panglica Albastră, spun cei de la Lions Reșița Kindness.

,,Proiectul „Panglica Albastră”, un proiect al Lions Reșița Kindness, a luat naștere în urma unei idei spontane, când ne străduiam să găsim o metodă cât mai simplă și la îndemâna oricui, prin care să putem face un număr cât mai mare de oameni să conștientizeze și să se alăture Organizației Lions și nu numai,în demersul ei de a sublinia importanța luptei împotriva diabetului, precum și prevenția acestuia. Astfel, toată luna noiembrie, vom purta legate la oglinzile mașinilor proprii, câte o panglică albastră, ca semn de solidaritate cu cei ce se străduiesc să prevină această boală la nivel mondial. Totodată, vom încuraja să ni se alăture pe oricine este dispus să fie solidar în aceast demers pentru a indemna oamenii sa se informeze ce trebuie să facă astfel încât să nu facă aceasta boală. Prin urmare, vă rugăm să vă alăturați nouă, prin purtarea acestui mic simbol, o panglică albastră la oglinda mașinii, pentru a demonstra solidaritatea Lions și a întregii omeniri în lupta împotriva diabetului,,.


Cele mai citite

Related Articles