Sondaj în Caraş-Severin: 76% dintre elevi nu mai doresc să susţină tezele de final de semestru

Elevii nu mai vor să susţină teze. Acesta este rezultatul unui sondaj derulat în şcoli prin care Ministerul Educației a dorit să afle care este părerea lor înainte de a lua o decizie finală.

Şeful Inspectoratului Şcolar  Caraş-Severin, Carina Pristavu a declarat că în judeţ, dintr-un total de aproximativ 14.000 de respondenți,  76% au optat pentru eliminarea acestor lucrări scrise semestriale.

Ne apropiam de sfârșitul semestrului întâi al acestui an școlar și se pune problema dacă pe scenariul trei – roșu, pe suspendarea activităților didactice în modalitatea față în față este oportună susținerea lucrărilor scrise semestriale, acestor teze la sfârșitul acestui semestru. Se poate suspenda însă doamna ministru a vrut să obțină un feedback de la aceşti beneficiari direcţi pentru că lor ne adresăm și în principal din partea cadrelor didactice. Am vrut să vedem cum putem să ne adaptăm și strategiile de evaluare formativă în beneficiul elevilor noștri. Rezultatele sondajului sunt: dintr-un număr de 14.000 și un pic de respondenți au fost în majoritatea în procent de 76% pentru eliminarea acestor teze. Încă o dată precizez pentru școlile care derulează activitate online.

Chestionar aplicat la nivel național privind susținerea tezelor în semestrul I, în contextul desfășurării activităților on-line (rezultatele din Caraș-Severin)

Opinia dumneavoastră referitoare la susținerea tezelor în semestrul I, în contextul desfășurării activităților on-line:
• Eliminarea tezelor:
o Elevi: 76,30%
o Părinți/tutori legali: 72,69%
o Cadre didactice: 50,33%
• Susținerea tezelor:
o Elevi: 11,23%
o Părinți/tutori legali: 17,74%
o Cadre didactice: 26,83%
• Susținerea tezelor doar pentru elevii din clasele terminale (VIII, XII-XIII):
o Elevi: 12,47%
o Părinți/tutori legali: 9,57%
o Cadre didactice: 22,84%

De același autor

Related Articles