Şoferii de camioane aşteaptă patru ore la ieşirea din ţară prin PTF Nădlac II

În urma restricţiei obişnuite pe care Ungaria o aplică în fiecare weekend traficului de mare tonaj, respectiv nu se poate intra în această ţară cu vehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone de sâmbătă ora 23,00 până duminică ora 23,00 (ora României), este aglomerație mare la ieșirea din țară.

Astfel, la Vama Petea timpul de aşteptare pentru şoferii cu autotrenuri este de 300 de minute, potrivit estimării Poliţiei de Frontieră; la Vărşand, din judeţul Arad, se aşteaptă aproximativ 3 ore, iar la Nădlac 2, pe A1, timpul de aşteptare este de cel puţin 4 ore, iar coloanele sunt pe mai mulţi kilometri, inclusiv pe banda de urgenţă a autostrăzii.

Nu sunt semnalate probleme deosebite de fluenţă la Vama Borş 2, pe Autostrada 3 Transilvania, unde sunt 4 benzi pentru camioane.

Autorităţile de frontieră au suplimentat numărul de artere de control pentru traficul greu, pentru a fi diminuaţi timpii de aşteptare. Astfel, la Nădlac II, cel mai aglomerat puncţ verificările se fac pe şase artere de ieşire din ţară. La Nădlac I se lucrează pe două artere pentru camioane, la Vărşand pe trei, la PTF Borş sunt disponibile trei artere, iar PTF Borş II, două artere.

Traficul pentru autoturisme şi autocare se desfăşoară în condiţii normale.

Cele mai citite

Related Articles