[FOTO-AUDIO] „Prietenul de la 20:20” cu Bogdan Piperiu despre Expoziţia “We Are War”

Născut la 103 de ani după Constantin Brâncuşi, pe 19 februarie 1979, Bogdan Piperiu, prietenul şi artistul plastic, este invitatul emisiunii „Prietenul de la 20:20!”

Despre invitatul nostru, regretatul critic de artă, Adrian Stepan afirma:

“Un pictor care în plină putere de creaţie,  dovedeşte nu numai stăpânirea meşteşugului ci, dovedeşte capacitatea de a-şi concretiza gândurile în fiecare lucrare în parte! Are ceva ce nu au foarte mulţi dintre plasticienii noştri. Are o modestie ascunsă sub deviza că a fi modern nu înseamnă a fi ostentativ.Trebuie remarcat un lucru, Bogdan Piperiu are o dominantă în culoare la care nu a renunţat şi cred că bine face, pentru că îl defineşte undeva, îl stabilizează printre cei care încearcă nu să se declare, ci să se manifeste ca optimişti în preluarea realităţii pe care după aceea o transfigurează şi reuşeşte să o investească cu valori umane cum rareori întâlneşti. Mai ales când te afli între două culturi între şcoli, între curente aşa cum este el, pentru că Bogdan Piperiu porneşte de la miniatură, dar în fiecare lucrare, aproape, cochetează cu monumentalul. El se va stabili pe o anumită treaptă a interpretării, însă cred că îl paşte Monumentalul.”

Şi iată confirmarea aprecierii domnului Adrian Stepan, fiindcă Bogdan Piperiu ne-a pus la dispoziţie pe vreme de pandemie Expoziţia “We Are War” despre care ne va da detalii în această seară de sâmbătă.

Bogdan este un altruist, dar și un luptător, stăpân peste culorile pe care le supune, prin harul său, tuturor valențelor artistice… este un Artist și un Prieten care luptă și în numele nostru în slujba FRUMOSULUI!

Bogdan Piperiu a  început să picteze de mic și chiar și-a expus prima lucrare într-o expoziție colectivă a artiștilor din Reșița, pe când avea 13-14 ani.  Pe la începutul anilor 1990 a vândut prima lucrare și cu banii obținuți și-a luat „celular”, un telefon la mâna a doua care s-a stricat după câteva zile, dar care, în cele câteva zile i-a oferit statutul de „pictor înstărit cu celular în buzunar”.

Astăzi, pentru Bogdan şi frumoasa sa familie, Germania, mai exact localitatea Tuttlingen, este Moniomul românesc, fiindcă orice artist este un Cetaţean Universal respectat şi iubit pentru mesajul său creativ ce sporeşte frumuseţea unei lumi ce îşi caută rezervele de demnitate în Artă şi Cultură!

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles