CARAŞ-SEVERIN: Controale sporite pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și polițiști locali aflați în coordonarea operațională a Poliției Române, jandarmi, polițiști de frontieră precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, continuă intensificarea activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.500 de lei

În cursul zilei de 15.10.2020 au continuat acţiunile de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, inclusiv microbuze școlare, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La activităţi au participat 136 de polițiști și polițiști locali. Au fost verificate 66 de societăți comerciale, precum şi 97 de mijloace de transport, și fost legitimate peste 950 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 125 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.500 de lei.

Dintre acestea, 103 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală și una 1 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, 8 aplicate operatorilor autorizați/transportatorilor de persoane pentru nerespectarea măsurilor impuse, 6 aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 7 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Recomandările polițiștilor

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, și vă reamintim că acest lucru este obligatoriu pe întreg teritoriul județului, în conformitate cu prevederile Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin Nr. 32/13.03.2020. De asemenea, recomandăm cetățenilor să respecte modul de organizare a evenimentelor și să nu se expună la riscuri.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare a respectării măsurilor impuse nu este aplicarea de sancţiuni! Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege. Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

De același autor

Related Articles