[FOTO-AUDIO-VIDEO] In memoriam,”Tase-Toboşarul din Cer…”

417

Uneori, viaţa iţi scrie povestea cu lacrimile unor amintiri uitate undeva într-un ungher peste care păienjenişul  risipirii a pus straturi groase de regrete, durere, dar şi bucurii sufocate de trecerea timpului… şi scriu asta, penrtru că acum peste trei decenii când poposeam în Reşiţa, în urma celebrei repartiţii a soţului meu, am fost cazaţi la Căminul Studenţesc… undeva la etajul 3, iar deasupra noastră locuiau nişte oameni blânzi şi liberi pentru acele timpuri, Veta şi Tase… el toboşar, omul care ne cânta gratis, de Paşte, de Crăciun, omul care-l făcea pe Răzvan să se oprească din plâns… Era Tase,Toboşarul de Sus, acum este Tase, Toboşarul din Cer… pentru că pe 3 octombrie a murit … a cântat de-a lungul timpului în formații ca “Progresiv TM”, “Crin”, “Pentru Voi” sau “Ramses”.

Atanasie Pârvu a plecat cu puţin înainte de ziua sa de naştere, pe 17 octombrie fiind născut în anul 1959 în Reșița. A fost iubit şi apreciat, a fost un Artist Liber, a fost un OM…

Funeraliile artistului au avut loc marți, 6 octombrie, în comuna Iablanița din județul Caraș Severin, unde s-a stabilit în ultimii ani.

O iniţiaivă extrem de frumoasă al cărei protagomost este Tase Pârvu, subiectul primului reportaj – documentar realizat de Asociația Culturală Embargo în cadrul unui proiect mai amplu, care a fost filmat în luna iunie a acestui an. Documentarul face parte din proiectul PofTim Cultură!, realizat de Asociația Culturală Embargo, împreună cu SharpShooter Media Productions și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

„Episodul Tase Pârvu este primul realizat, din păcate pesonajul principal a plecat de lângă noi și vom rămâne doar cu amintirea. Drum lin Tase!“, spun realizatorii acestui reportaj, mai precis actorul Răzvan Munteanu de la Trupa Bandits.

Tase, toboşarul din Cer…îi cântă acum Lui Dumnezeu… în toate cântările sale lacrimile noastre bat cu putere a Dor şi Neuitare… a timp care-şi ia vama la graniţa dintre moarte şi viaţă, acum a plecat Tase… următorul cu siguranţă va găsi un Rai mai frumos, fiindcă până acum îi lipsea un toboşar… Drum lin în lumină, Tase! Condoleanţe familiei… ai fost şi ai rămas sus, de la Toboşarul de Sus, la Toboşarul din Cer… distanţă de-o lacrimă…ale cărei bătăi spală inimile multor prieteni rămaşi în urma ta…

Anca Bica Bălălău

Nota redacţiei:

Cu actorul Răzvan Munteanu, căruia îi mulţumim pentru documentarul realizat şi trimis pentru Radio România Reşiţa, ne întâlnim sâmbătă, 10 octombrie la emisiunea “Prietenul de la 20:20”

1 COMENTARIU

  1. Cind “haiduceam” pe la Misu la Nera in anii `80, Tase cinta cu Crinul cu Petre, Mihai si Best. L-am cunoscut ca um om linistit, modest…cum se cade.
    Cind ne-om intilni acolo sus, om trage um Krepkaya si-om depana amintiri…

Comentariile sunt închise.