Alegerile pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă vor fi reluate duminică, 11 octombrie 2020, fără reprezentantul Alianței PSD –Pro România, primarul în funcție Adrian Torma, a hotărât Biroul Electoral Central, documentul, H. 142/30.09.2020, fiind publicat astăzi, la ora 15, pe site-ul oficial al instituției.

BEC a admis cererile formulate de PNL Caraș-Severin și Organizația Moldova Nouă, din 28 și 29 septembrie, de anulare a alegerilor pentru funcția în Circumscripția Electorală nr. 6. De asemenea, BEC anulează candidatura la funcția de primar al orașului Moldova Nouă a domnului Adrian Torma, din partea Alianței electorale PSD – Pro România. De asemenea, BEC a hotărât reluarea alegerilor pentru funcția de primar pe 11 octombrie.

PNL Caraş-Severin a făcut la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a procesului electoral din 27 septembrie pe motive de fraudare a votului, dar şi pentru alte nereguli. În cererea respectivă, PNL Caraş-Severin cere BEC să anuleze procesul constatator pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, „deoarece există motive serioase de fraudare a procesului electoral şi efectuarea de cercetări privind fraudarea alegerilor“.Totodată, PNL a solicitat anularea propunerii de candidatură a lui Adrian Torma din partea Alianţei PRO Caraş-Severin şi reluarea alegerilor pentru funcţia de primar.

Despre situatia creată la Moldova Nouă a tinut să ofere un punct de vedere si deputatul PRO România Ion Mocioalcă, secretar general al formatiunii care s-a aliat cu PSD în sprijinul candidaturii lui Adrian Torma:

La rândul său, proaspătul presedinte al Consiliului Judetean Caras Severin, Romeo Dunca a tinut să aprecieze decizia Biroului Electoral Central, afirmând că pe 11 octombrie , lipsiti de presiunile primarului Torma, cetatenii se vor putea exprima liber în cabina de vot:

Romeo Dunca, presedintele ales al Consiliului Judetean Caras-Severin.

1 COMENTARIU

Comments are closed.